/ / Digital Update nr 6

Digital Update nr 6

med Inga kommentarer

Senaste nytt inom sociala medier
Facebook

Nyheter från Facebooks F8 conference

Facebook tar ett helt nytt grepp och lanserar en helt ny plattform för AR och VR. Vi har sammanfattat de viktigaste nyheterna från Facebooks F8 möte.

Läs mer

Färgglatt snart på Facebook?

Facebooks egna flöde har alltid varit väldigt stilrent och nertonat. Via mobilen har dock några kunnat ändra färger på bakgrunden av sitt inlägg och på så sätt fått sitt inlägg att stå ut lite extra. Denna funktion håller på att lanseras för alla profiler just nu. Nästa steg för Facebook för att pigga upp vårt flöde är färgkombinerade länkar. När denna funktion kommer att lanserar är dock oklart. Men vi ser fram emot ett mer färgglatt Facebook framöver!

 

 

Instagram

Nya funktioner i Instagram Direct

Som om det inte redan är lite rörigt på Instagram med många nya funktioner. Har man nu även uppdaterat Instagram Direct. Instagram Direct lanserades i slutet av 2013 och har väl aldrig riktigt funnit sin plats. Största problemet som jag ser det är att man inte kan spara bilder och liknande som skickas via Direct. Så att bara ha en extra chattfunktion på Instagram känns lite överflödigt kan jag tycka. 
Men som så mycket annat får även Direct en Snapchat-känsla med nya uppdateringen. Du kan skicka tillfälliga bilder och videos nu även via Direct. Instagram säger själva att det är för att öka användandet av denna tjänsten. Om dom lyckas eller inte får vi återkomma till......

Instagram kopierar funktion från Pinterest

Nya funktionen på Instagram låter dig organisera dina sparade inlägg. Samlingar som Instagram kallar det kan liknas med Pinterest anslagstavlor och låter dig sortera alla dina sparade bilder. Smidig funktion tycker jag om man har många sparade bilder. Dock föredrag jag Pinterest framför Instagram för att spara, organisera och inspireras av bilder. 

Snapchat

Snapchat satsar på AR funktioner

Med perfekt tajming lanserade Snapchat sina nya World Lenses när Facebooks F8 konferens drog igång. De nya funktionerna adderar 3D-objekt över dina bilder med augmented reality-teknik. Hur dessa står sig i konkurrensen till Facebooks nya AR plattform och funktioner.

Twitter skrotar äggiconen

Äggkonton har fått en synonym med personer som spridit hat, hot och falska nyheter på nätet. Främst har dessa funnit på sociala nätverket Twitter. Nu ändrar Twitter profilbilden från ägg till två ägg?! Ändringen kanske inte är någon jätte sensation men Twitter själva menar att den nya profilbilden ska kännas mer som en tillfällig bild så att fler väljer att ladda upp en riktig.

Twitter new profilepicture

Linkedin

Snart kan du förbättra ditt LinkedIn-flöde

Sedan nya versionen av LinkedIn lanserats har funktionen att välja vad man vill se i sitt flöde tagits bort och helt ersatts av LinkedIns egna algoritm. Men räddningen är nära! Redan i USA har denna efterlängtade funktion kommit tillbaka där du istället kan välja att se de senaste postade inläggen. . Så om du liksom jag är trött på att se en månad gamla inlägg så kan vi snart njuta av vårt LinkedIn-flöde igen!

 

Pinterest skrotar likes

Pinterest är mer känt för att "pinna" än att likea. Dock har funktionen att kunna gilla olika inlägg funnit i form av ett hjärta. Men nu skrotar Pinterest funktionen (antagligen för att den inte behövs). Pinterest vill att användarna  numer ska använda sig av spara knappen istället. Tidigare gillade pins/inlägg kommer att flyttas till en egen pinboard märkt "Your Pinterest likes". Denna anslagstavla kommer att ha inställningen privat. Dock kan det bli trixigare för dom som haft mätvärde att räkna likes. Dom får istället hitta andra sätt att mäta sina aktiviteter t.ex. genom konvertering till webbplatsen.

Vill du veta mer om Pinterest och om se om det är ett social medie för dig? Lyssna på detta poddavsnittet!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *