/ / Spectacles

Spectacles


Spectacles nu äntligen i Sverige!

Vad är Spectacles? 
Spectacles är Snapchats egna "Google Glass". De ser ut som ett par vanliga snygga solglasögon men är utrustade med en liten kamera i ena hörnet.
Solglasögonen parkopplas enkelt med ditt Snapchat-konto med hjälp av bluetooth. Du har en liten knapp på ena sidan solglasögonen där du sätter igång kameran. En ljusring tänds och cirkulerar så länge du filmar för att varna de runt omkring. Ett tryck på knappen ger en video på 10 sekunder, men du kan spela in upp till 60 sekunder videos genom att trycka flera gånger.
När du spelat in din video så laddas den upp på ditt Snapchat-konto i en egen flik som heter Spectacles. Där kan du sedan redigera videon innan du skickar ut den.

Användningsområden:
Förutom att det är otroligt fascinerande att filma med sina solglasögon så är det praktsikt för olika evenemang. Dock i dagsljus, för att filma i mörker gav riktigt dålig och grusig bild.
Det är betydligt mer diskret att filma med solglasögonen än att ta fram mobilen och fota eller filma, på gott och ont såklart.
Kanske kommer vi i framtiden inte se film ta upp mobilerna och filma när något händer. Bara trycka igång solglasögonen för att kunna spela in händelsen.

Vart kan man köpa Spectacles?
Jag beställde mina från USA tidigare i våras för att jag inte orkade vänta!
Alla i USA har kunnat köpa Spectacles från februari i år via www.spectacles.com. Innan dess fanns dom endast på utvalda ställen runt om i USA under en begränsad tid.
Då kunde man bara köpa dom i en speciell Snapbot.
Från och med denna veckan kan personer i Österrike, Belgien, Danmark, Tyskland, Spanien, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Holland, Norge, England och Sverige köpa ett par brillor från Snap via www.spectacles.com

Spectacles finns i tre olika färger.
Väldigt smidigt är att fodralet också är en laddare! Så behöver man ladda glasögonen när man är ute så är det bara att lägga som i fodralet en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *