/ / Digital update 10

Digital update 10

med Inga kommentarer

Senaste nytt inom sociala medier
Facebook
Facebook

Rörliga omslagsbilder lanseras på Facebook. 

Rörliga profilbilder har funnits ett tag, men nu har Facebook även lanserat rörliga omslagsbilder. Riktigt snyggt tycker jag och ett bra sätta att visa upp sin verksamhet. Dock är jag osäker på att formatet är så bra i alla lägen då film är betydligt tyngre att visa samt att bara 5% av en företagssidas följare faktiskt är inne på själva profilen. Vill ni se ett exempel rekommenderar jag att besöka Idre Fjäll´s Facebooksida. 

Instagram
Instagram

Arkivera dina bilder på Instagram

Från och med denna vecka kan du välja att arkivera/spara bilder i ditt Instagram-flöde som du vill behålla men som kanske inte passar in i flödet.  Funktionen kallar Instagram för Arkiv och finns högst uppe i högra hörnet på din profil. Kanske är det en tävling som man vill spara men som är inaktuell eller någon bild som helt enkelt inte känns rätt längre. Funktionen fungerar för både företagssidor på Instagram så kallade Business Profiles samt privata sidor.

Snapchat
Snapchat

Så här fungerar Custom Stories på Snapchat

Du har kanske märkt att du förutom att lägga till din snap på "Min story" att det även finns "Vår story". Snapchat kallar det Custom Stories och är meningen att man ska kunna del upplevelser mellan specifika personer eller på en specifik plats. Exempelvis om du är på en resa tillsammans med flera kan du skapa en egna stories. Exempel "Resan till Rom". Då kan alla som är med i sällskapet lägga upp sina snaps i samma storie. Du lan även välja vem som får titta på er gemensamma storie. Dessutom kan du tagga bilderna på en viss plats för att adderas till ett geografiskt flöde.

Här kan du se hur Custom Stories fungerar:

Linkedin
LinkedIn

En av tio ljuger på sin LinkedIn-profil

Ny studie visar att många överdriver sina meriter på affärsnätverket LinkedIn. Hela 34% svarade i undersökningen att man helt eller delvis ljuger på sin LinkedIn-profil varav det mest frekventa innehållet man överdriver är sina kompetenser. Har du överdrivit dina kompetenser på LinkedIn?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *