/ / Digital update 11

Digital update 11

med Inga kommentarer

Då var det återigen dags för en Digital update! En sammanfattning av de mest intressanta nyheterna inom digitala och framförallt sociala medier. 
Varje vecka scannar vi av nyheter, uppdateringar och verktyg hos de största social mediekanalerna. 

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media guiden".

 

Facebook
Facebook

Facebook stänger ner Groups-appen

Märkt att Facebooks app för grupper buggat en del på senaste tiden? Detta är för att Facebook beslutat att stänga ner hela appen under augusti för att istället utveckla den i själva Facebook-appen. Appen kommer att sluta fungera den 25 augusti 2017. Vad tycker du? Kommer du sakna groups-appen?

Mobiloptimerade sajter primeras nu även på Facebook

Det är inte bara Google som gillar mobilt. Utan även Facebook. En ny uppdatering av Facebooks algoritm kommer straffa sajter som inte är mobilanpassade genom att de får sämre räckvidd i flödet. Facebook förklarar: 

“We’ve heard from people that it’s frustrating to click on a link that leads to a slow-loading webpage. [...] During the coming months we’re making an update to News Feed to show people more stories that will load quickly on mobile and fewer stories that might take longer to load, so they can spend more time reading the stories they find relevant.”

Läs hela uppdateringen här

Lyckas med video på Facebook

Är du en av dom som är nyfiken att skapa mer rörligt i ditt Facebook-flöde? 
Nu har Facebook tillsammans med MatrixLabs studerat vilken videostrategi som ger bäst effekt. 

Läs hela rapporten här

 

 

 

 

 

Instagram
Instagram

apple joinar Instagram

Det tog sin tid men nu finns alltså apple på Insta! Efter 2 dagar och 12 publicerade bilder har man redan fått öve en halvmiljon följare. 

Go LIVE whit med Instagram

Instagram lanserar ett nytt sätt att kommunicera med dina vänner. Nämligen live. Med live video kan du göra läxorna med kompisen eller lägga till flera för att dela glädjen eller upplevelsen med ännu fler! Funktionen lanserades den 8 augusti för några få och kommer lanseras brett inom de kommande månaderna. 

Instagram avslöjar hur du mår

Har du någon gång funderat varför och hur du postar vissa saker på Instagram? En studie som gjorts av forskare vid University of Vermont och Harvard som publicerats på EPJ Data Science visar hur exempelvis olika filter berättar hur vi innerst inne mår. Deprimerade postar mer innehåll som går i kalla och mörka toner dock sällan med filter. Studien visade också att deprimerade människor oftare la upp foton i svartvitt samt ansikte. 

Läs hela undersökningen här

 

 

Snapchat
Snapchat

Snapchat kopierar Facebook

I slutet av 2016 var det var och varannan vecka där Facebook kopierade något från Snapchat. Nu verkar turen ha vänt. Denna gången är det dags för Snapchat att kopiera Facebooks annonssystem. Detta verkar vara i linje med att plattformen måste börja tjäna pengar. Snapchat kallar det “Advanced Mode”  i Snapchat Ads Manager. Dock måste jag säga att Snapchat lyckas med det Facebook misslyckas med i sitt annonssystem. Enkelhet!

Läs mer här

 

Linkedin
Linkedin

LinkedIn = spam?

Sedan "nya" LinkedIn lanserades har många blivit irriterade över denna nya algoritmen som styr nyhetsflödet. Algoritmen baseras på att ju mer du engagerar dig i andras innehåll samt skapar innehåll som är engagerande, ju mer syns du. Detta har dock blivit ett resultat av att samma personer och mycket spammiga inlägg syns mer i flödet än tidigare. "Vill du nätverka? Skriv ja i kommentarsfältet" osv. Tycker detta blogginlägg av Amanda Oxell som är digital strateg på Maxus har sammanfattat de nya personerna och innehåller på LinkedIn galant! Hög igenkänningsfaktor!

Till blogginlägget

Vill ni veta mer hur man lyckas på LinkedIn 2017 så lyssna gärna in vårt poddavsnitt!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *