/ / Digital Update 12

Digital Update 12

med Inga kommentarer

Digital update - Senaste nytt inom sociala medier

 

Då var det återigen dags för en Digital update! En sammanfattning av de mest intressanta nyheterna inom digitala och framförallt sociala medier. 
Varje vecka scannar vi av nyheter, uppdateringar och verktyg hos de största social mediekanalerna. 

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media guiden".

Facebook
Facebook

Facebook Marketplace en Blocket-dödare?

 

Facebook köp- och säljplattform Marketplace släpps nu på 16 olika marknader, inklusive Sverige. Marketplace är en "Blocket" med liknande upplägg med uppdelning av geografisk område mm. Dock är Marketplace gratis att lägga upp annonser på, vilket kan ställa till det för redan etablerade köp-och sälj plattformar som tar betalt för annonsering. 

Läs mer om Marketplace här: https://www.facebook.com/fbmarketplace/

 

Facebook - Influencer marketing

Influencer marketing är en gren som växer lavinartat. Nu vill Facebook förenkla samarbeten mellan influencers och företag på plattformen genom att addera ett verktyg för båda parter att boosta brandade inlägg. 

Läs mer om de nya funktionerna här: http://www.socialmediatoday.com/social-business/facebook-adds-new-branded-content-tools-better-facilitate-influencer-marketing

Instagram
Instagram

Kommentarer får ny layout på Instagram

 

Ibland kan det vara lite rörigt att håll atoll på kommentarer på Instagram, absolut om det är kommentarer som svarar på en annan kommentar. Detta har nu Instagram löst genom att skapa kommentarstrådar istället för tidigare flöde. Mycket bra tycker vi på Digitalsnack! 

Instagram kommnetarstrådar Digitalsnack

Nyttja Instagram Stories fullt ut!

 

Dåligt med idéer hur du kan använda Instagram Stories på ett kreativt sätt? Lyckligtvis har Instagram stories via Creative Tools skapat några exempel som tar dina Stories till nästa steg! Kolla in dom här: 

Pinterest

Pinterest kopierar Instagram

 

Det är kanske inte jättemånga som använder Instagrams zoomverktyg. Men det har inte stoppat Pinterest att kopiera funktionen till sin egen plattform. Pinterest är för många svenskar fortfarande ganksa okänt. Vi på Digitalsnack gillar att dock att "pinna"! Vill du veta mer om Pinterest så kan ni lyssna på vårt poddavsnitt "Nyttja kraften av Pinterest"

Twitter

Twitter tappar användare

 

Enligt Svenskarna och Internet tappade Twitter 4% av användarna i Sverige 2016. Dock har antalet användare generellt sett ökat på Twitter. En förklaring av ökningen som skedde i slutet av 2016 hade säkerligen med Trumps otaliga Twitterskandaler. Men nu verkar det att vända även där för Twitter. Nya siffror visar att under Q2 minskar användarna med 3%.

Användare Twitter 2017

 

Kanske är det därför man skruvar till algoritmen som står flödet. Den nya algoritmen fokuserar på två saker.

Realtid - Twitter har liksom Facebook tidigare fokuserat på vad du historiskt gillat. Men Twitter väljer att istället fokusera mer på aktuella händelser. Vilket känns mer relavant för plattformen som är mer snabbrörlig än Facebook. 

Påverkan - Twitter lägger större vikt att det du får upp i ditt flöde faktiskt är relevant. Det gör att du har större chans att påverka ditt flöde. Genom att välja "jag gillar inte denna tweet" på 2-3 tweets så ändrar Twitter algoritmen. 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *