/ / Digital Update 13

Digital Update 13

med Inga kommentarer

Digital update - Senaste nytt inom sociala medier

 

Då var det återigen dags för en Digital update! En sammanfattning av de mest intressanta nyheterna inom digitala och framförallt sociala medier.
Varje vecka scannar vi av nyheter, uppdateringar och verktyg hos de största social mediekanalerna.

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media guiden".

Facebook
Facebook

TEST på Facebook - Därför ska du Inte göra dessa!

Det kan vara lockande att testa "Vem är du i SKAM" eller andra tester som dyker upp i flödet på Facebook. Men det finns flera anledningar varför du inte ska göra dessa tester. Medieföretaget KIT har gjort en väldigt bra video hur du manipuleras via olika quiz på sociala medier. Kolla in den här!

Facebook vill att du delar fler av dina minnen 

 

"Den här dagen" är ett uppskattat eller för andra kanske en ångestfylld påminnelse från Facebook. "Den här dagen" visar dina tidigare uppdateringar på plattformen en tillbakablick som både väcker härliga minnen men kan också vara en påminnelse av minnen man bara vill glömma. Hur som helst gör Facebook nu flera försök att fler ska fylla nyhetsflödet med innehåll. Ett trick skrev vi om förra veckan att Facebook tar bort groups appen. Vi tror att detta är en av anledningarna att fler ska använda huvudappen mer och på så sätt fylla flödet med innehåll. Ett annat trick är att Facebook nu pushar fler av våra minnen samt bygger om vår minnesbank i syfte att vi ska dela med oss och bli mer aktiva. Mer om memories kan du läsa här: https://newsroom.fb.com/news/2017/08/facebook-announces-new-ways-to-enjoy-memories-with-friends/

Brukar du dela dina minnen på Facebook?

Grattishälsningar på Facebook

I vår blogg "Aktiviteten ökar på Facebook när vi fyller år" skrev vi om hur vi gillar att gratta och bli grattade på vår födelsedag. Detta nyttjar nu Facebook genom att lansera två nya tjänster. Välgörenhetsinsamling som du kan starta 2 veckor innan din födelsedag (du får en notis från Facebook) där du kan starta en insamling inför sin födelsedag istället för ens vänner skänker presenter. 

Den andra nyheten är personifierade födelsedagsvideos. Facebook satsar stenhårt på rörligt material och vill hjärna hjälpa användarna att boosta just detta. Nu kan du alltså istället för att bara skicka en hälsning skicka en personlig video till din vän på födelsedagen på alla roliga minnen ni haft tillsammans. 

 

Celebrating a Birthday? Now You Can Make It Even More Meaningful

People come to Facebook to send well-wishes and celebrate birthdays with friends. In fact, every day more than 45 million people give birthday wishes on Facebook, which is why it's important to us to ensure you can celebrate the way you want to.

 

Instagram
Instagram

Instagram satsar på ansiktfilter

 

Snapchat tog snabbt täten när de släppte sina ansiktsfilter. Nu är det Instagrams tur att satsa på just detta segmentet. Instagrams nya filter är mer "snygg filter" än roliga filter som på Snapchat eller Facebook messenger. https://instagram-press.com/blog/2017/08/23/new-community-inspired-face-filter/

Instagram ansiktfilter

 

 

NASA sponsrar nya stickers på Instagram

 

För första gången teamar Instagram upp tillsammans med NASA. Inför solförmörkelsen förra veckan i nord Amerika tog Instagram tillsammans med NASA fram speciella klistermärken för att pryda Instagram stores av solförmörkelsen. Vilka klistermärken och samarbeten skulle du vilja se på Instagram stories? Såhär såg dom ut: 

Instagram solförmörkelsen

 

Twitter

Aktivitetsschema pushar företag att vara mer aktuella på Twitter

Vi har tidigare berättat om Twitters satsning med aktivitetskalendrar för att företag ska enkelt kunna hänga med kring stora händelser och diskutera på Twitter. Här nedan kan du se hur schemat ser ut för september. Som ni kan se är det väldigt många olika event att hålla koll på. Anledningen varför Twitter pushar för att företag ska ha mer koll på aktuella aktiviteter är främst för att Twitter som kanal används av de flesta i realtid. Många diskuterar aktuella händelser vilket ger företag som är med i aktuella diskussioner och event en fördel att synas. 

 

Ladda ner schemat för september här: https://cdn.cms-twdigitalassets.com/content/dam/business-twitter/insights/september-2017/September_2017_Calendar_important_dates.pdf


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *