/ / Digital update 17

Digital update 17

med Inga kommentarer

Digital update - Senaste nytt inom sociala medier

Här kommer en sammanfattning av de mest intressanta nyheterna inom digitala och framförallt sociala medier.
Varje vecka scannar vi av nyheter, uppdateringar och verktyg hos de största social mediekanalerna.

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media guiden".

Facebook
Facebook

Nytt annonsformat på Facebook

Facebook är numer ganska kända att utveckla sin annonsplattform relativt ofta. Så ofta att både gränssnittet och annonsformaten blir röriga. 
Nu kommer ett nytt annonsformat som har plockat de bästa delarna från den traditionella "katalogen". 

I bilden kommer man kunna tagga olika saker vilket sedan är klickbart. Exempelvis ett bord, soffa, lampa allt kommer vara klickbart och sedan kommer information om just ned produkten du vill veta mer om. Denna funktion gick ryktet skulle lanseras till Instagram. Frågan är om man testar den först på Facebook för att sedan lansera den på Instagram. 

Instagram
Instagram

Omröstningsfunktion nu på Instagram Stories

Det var väl ingen som missade att Instagram lanserade omröstningsfunktion till Instagram Stories igår? Dom bokstavligen var på alla stories, lika många omröstningar såg man kanelbullar. 

Men ändå ett bra sätt för att öka engagemanget. Förhoppningsvis kommer vi inte se dom lika ofta framöver. Har du testat den nya funktionen?

Instagram stories poll

'

Twitter

Nyhetsartiklar får större fokus

Twitter har börjat pusha för populära artiklar från personer/konton du följer. På upptäcksidan under trender finns nu Populära artiklar som Twitter anser borde uppmärksammas extra. 

Ett lättare sätt att hålla koll på viktiga nyheter eller intressanta artiklar från övriga flödet. 

 

Snapchat
Snapchat

3D world lenses nu som annonsering

Snapchat lanserade sina nya 3D world lenes som gör att din Bitmoji som du skapat kan placeras i olika naturliga miljöer. Nu kommer nästa steg vilket är annonsalternativ. 

Snapchat har en otrolig annonsplattform med flera roliga och innovativa annonser som inte känns reklamiga. Dock är priset högt och flera alternativ finns fortfarande inte i Sverige.

Snapchat 3D World lenses

Snapchat satsar på AR konst

Det börjad lite mystisk med en sajt som räknade ner. Därefter öppnades sidan vilken man kunde se den amerikanske konstnären Jeff Koons kända 3D figurer på olika platser. 

Dett projekt liknar lite Pokémon Go och innebär att du just nu hittar Jeff Koos digitala installationer på utvalda platser runt om i världen. Man kan gissa att detta kommer bredda sig där fler konstnärer runt om i världen har möjlighet att skapa sina AR installationer för andra att kunna upptäcka på olika platser. Innovativt och kul tycker jag! Kolla in sidan och registrera dig om du är konstnär här: https://art.snapchat.com

 

 

 

 

7 tricks du inte visste fanns på Snapchat!

I ett tidigare blogginlägg tipsar vi om sju funktioner du möjligtvis inte visste existerade. Garanterat imponerar detta på dina vänner!

Läs inlägget här och testa!

Pinterest

Hashtags kommer till Pinterest

Det kan kännas lite mossigt 2017 att prata om hashtags. Men faktum är att Pinterest aldrig använt sig av denna typ av kategorisering, tills nu. Pinterest kommer först lansera en testperiod för att se om användarna "pinnarna" faktiskt använder # på plattformen. Därför vill man exempelvis att du inte an vänder mer än 20 hashtags till en bild. För att tagningen ska ha en relevans till bilden. Ni kanske minns Instagram för fem år sedan då det hashtaggades vilt. Detta är också anledningen till Instagram Shadowbanned, då många använder # fel. 

 

Vill du veta mer om Pinterest? Lyssna på vårt poddavsnitt "Nyttjar kraften av Pinterest".


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *