/ / Digital update 19

Digital update 19

med Inga kommentarer

Digital update - Senaste nytt inom sociala medier

Här kommer en sammanfattning av de mest intressanta nyheterna inom digitala och framförallt sociala medier.
Varje vecka scannar vi av nyheter, uppdateringar och verktyg hos de största social mediekanalerna.

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media guiden".

Missa inte vår podcast! Nya avsnitt varannan vecka om aktuella händelser inom digitala och sociala medier.

 

Facebook
Facebook

Skicka pengar via Messenger

Swish är en av Sveriges mest populära appar. Vilket ger en indikation att många ser fördelar med att skicka pengar på ett enkelt sätt. Facebook har sedan en tid tillbaka testat att använda Messenger för olika transaktioner för användare inom USA. Nu lanserar man även denna funktion till Frankrike och Storbritannien. När denna tjänst kommer till Sverige är det dock fortfarande oklart kring. Vilken kan kännas konstigt då svenskarna inte bara har ett högt procentuellt användande av både Facebook och Messenger samt redan idag har ett utbrett beteende kring att skicka pengar via mobilen. 

 

Instagram
Instagram

Kan Instagram göra # aktuellt igen?

Hashtags används flitigt av många medan andra oftast influencers ratar dom sedan ett antal år tillbaka. Hashtagens storhetstid är definitivt förbi då nyttan inte längre är lika stor. 

Hashtags var ett sätt att i början kategorisera allt innehåll då bildanalys och algoritmer var begränsad och inte lika utvecklade som idag. Ju mer precis bildanalysen blev i kombination med algoritmer gjorde att hashtags blev överflödiga. 

Men nu provar Instagram en funktion som gör det möjligt att följa enskilda hashtags. Vad tror ni? Kommer Instagram kunna gör # aktuellt igen?

Instagram tags

Nu kan du posta alla bilder till stories

Irriterad att bara kunna posta de senaste bilderna till Instagram Stories? Då är detta din lyckodag! För nu kan du posta vilken bild du vill från ditt galleri till Stories!

Swipa uppåt i Stories läget och bläddra neråt. Först kommer bilder från 24 timmar sedan byter rubriken till Galleri. 

 

Pinterest

Pinterest utvecklar sina anslagstavlor

Pinterest är en helt fantastisk plattform för att organisera bilder och inspiration. Nu utvecklar man detta vidare genom ett nytt sätt att organisera sin anslagstavlor eller moodboards. Många som skapar boards i Pinterest gör det exempelvis för att hitta inspiration inom inredning. Så för en person som ska inreda sin nya lägenhet kommer ha anslagstavlor med Sovrum, Badrum, Kök mm. Vilket blir flera olika även om alla dessa hör egentligen till Inspiration till nya lägenheten. 

Nu lanserar Pinterest att du kan skapa en gruppering. Exempelvis "Min nya lägenhet" eller "Mitt bröllop" och sedan addera olika anslagstavlor under dessa. Hel magsikt!

Twitter

Twitter pausar verifierade profiler

Att ha en verifierad profil på sociala medier indikerar att sidan är äkta och ger en tydlig information vilken sida som är det "rätta". Oftast markeras detta med någon typ av symbol. Facebook, Instagram och twitter använder en blå bock medan Snapchat har en penna som symbol. På Facebook har detta system funnits i många år medan Snapchat nyligen lanserat denna funktionen. Igår fick exempelvis en av Världens största Snapchattaren Geeohsnap en verifierad profil på Snapchat. 

Det är oftast kända varumärken, profilen, influencers mm som har möjlighet att verifiera sin profil. Men Twitter släppte lite på reglerna vilket gjorde att lite vem som helst kunde helt plötsligt få en verifierad profil. Nu ifrågasätter Twitter sig själva vad meningen egentligen är med verifikationen om alla kan få en. Och har nu stoppat alla verifikationer tills vidare....

Twitter verifikation

Längre användarnamn

Tidigare hade Twitter en begränsning på 20 ord, men med senaste uppdateringen kan man nu har upp till 50 tecken långt användarnamn. 

Helt underbart! Tidigare har mitt användarnamn varit Cecilia V Åslund. Som nu kan bli Cecilia Victoria Åslund. Underbar uppdatering!

Twitter_användarnamn

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *