/ / Digitalsnack podcast 2017

Digitalsnack podcast 2017

med Inga kommentarer

Tack alla som lyssnat på Digitalsnack podcast under året!

Så börjar slutet av 2017 och ett för oss helt fantastiskt podcast-år ska snart avslutas. Tack alla som lyssnar, hejar och tipsar, ni är verkligen guld värda!

Hela 22 avsnitt har vi spelat in och släppt under året. Här nedan listar vi de topp tre mest lyssnade avsnitten under året samt alla övriga avsnitt.

Med det önskar vi er en god jul och ett gott nytt fantastiskt podd-år!

Poddtoppen - Plats 1

"Bli ett Facebook-proffs"

I början av 2017 uppdaterades återigen Facebook-algoritm och den organiska räckvidden för företagssidor på Facebook blev ännu lägre än tidigare. Men det fanns hjälp att få! Mest lyssnade poddavsnittet var "Bli ett Facebook-proffs".

Har du missat avsnittet så hittar du det här nedan. Vi kommer också att avslöja att början av 2018 och nästa års första poddavsnitt kommer vi återigen tipsa om hur du blir ett proffs på sociala medier under 2018.

Poddtoppen - Plats 2

"Så får du ditt innehåll att flyga på sociala medier"

Strax innan det var dags för semesterledigt släppte vi avsnittet med Sveriges egna digitala superdiva Frida Boisen. Frida delade med sig hur man skapar innehåll som flyger på sociala medier..

Ett avsnitt maxat med tips och goda insikter hur företag kan jobba med att skapa lite mer buzz kring sitt innehåll. Och ni kommer såklart inte gå lottlösa nästa år heller utan vi kommer fortsätta ge tips på hur ni kan skapa innehåll som ger effekt i era kanaler. Bl.a bjuder Birger&Blom på hur man skapar copy för sociala medier samt hur man skapar delbart innehåll för sociala medier för maximal spridning.

TIPS! Prenumerera gärna på vår podd via Soundclous, Acast eller Itunes, så missar du aldrig ett avsnitt av Digitalsnack-podden!

Poddtoppen - Plats 3

"Så skapar du rörligt för sociala medier"

Att innehållet skulle vara rörligt i våra social mediekanaler 2017 var det inget snack om. På plats nummer tre finns avsnittet "Så skapar du rörligt för sociala medier". 

Nästa år gästas Digitalsnack-podden av Johannes Stålnacke Nero som bl.a gör video för Ving. Super spännande avsnitt hur man på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt kan skapa egna videor på sociala medier. Men tills dess kan ni lyssna på avsnittet vi gjorde med Tomas Hofflin på Anymotion. 

Fler poddavsnitt från 2017

"Så effektiviserar du ditt arbete i sociala medier"

Nästan så detta avsnittet nådde pallplats men istället fick den en stark fjärde-plats.

"Så bygger du framtidens marknadsavdelning"

Bokaktuella Karin Zingmark gästade podden i höstas för att ge tips på vad som krävs för att ta sin marknadsavdelning in i framtiden. Läs boken och lyssna på detta poddavsnitt tycker v!

"Öka försäljningen med influencer marketing"

Influencers var en av de mest växande marknadsföringstrenderna 2017. Vi träffade Linda Palmgren för att få tips på hur företag lyckas med sina samarbeten på sociala medier.

"Så lyckas du med dina tävlingar på Facebook"

Årets näst sista avsnitt belyser alla fel många företag tyvärr gör när dom anordnar tävlingar i sociala medier. Marlaw reder ut vad som gäller kring lagar och regler med tävlingar och vi på Digitalsnack berättar hur Facebooks tävlingspolicy ser ut.

"Instagram Stories VS Snapchat"

I slutet av 2016 växter Snapchat starkt och sågs en lysande framtid......tills Instagram Stories släpptes och allt förändrades. I detta avsnittet ger vi för,- och nackdelar med de båda social medierna och ger tips på hur företag kan använda dessa för att nå sin målgrupp. Vill du ha fler tips på hur du lyckas med Instagram Stories så läs vårt blogginlägg om "8 Instagram Stories hacks du (kanske) inte visste fanns".

"Nyttja kraften av Pinterest"

I senaste rapporten av Svenskarna och Internet 2017 var för första gången Pinterest med. Ett social media som vi på Digitalsnack använder och gillar mycket! I Sverige är Pinterest ganska litet (lika stort som Twitter) men de som använder är en målmedveten och köpstark målgrupp. Vill du veta med hur du kan nyttja kraften av Pinterest - lyssna här:

"Så undviker du gråzonen i sociala medier"

Koll på läget? Många har tyvärr inte så bra koll vad det gäller för lagstiftning och sociala medier. Exempelvis med alkohol, bilder, samarbeten eller tävlingar. I detta avsnittet träffade vi advokatfirman Marlaw som är experter på marknadsrätt.

"Så mäter du och analyserar dina aktiviteter i sociala medier"

Att mäta är A och O för att utvecklas och bli ännu bättre i sina social mediekanaler. Massor av tips gällande detta fick vi av Sophie Hedestad som är Head of marketing på Meltwater i Norden.

"ICA om tårtkaoset"

Att bjuda på tårta är svårare än vad man kan tro. Det kan man fråga ICA om, vilket vi gjorde. Vad var det som gjorde att ICA hamnade i ett stort viralt tårtkalas?

"Så når du ut med din digitala kampanj"

I början av varje år brukar de flesta priser delas ut och belysa bra kommunikation. Vi träffade byrån Bulldozer som belönats ett flertalet gånger för sina kampanjer, och fick svaret hur man nåt ut med en kampanj digitalt idag.

"Så ökar du konverteringen på din webb"

Många har som mål att driva trafik till sin webbsida. Men hur gör man egentligen rent praktiskt? I detta avsnittet ger Digitalsnack´s Jenni sina bästa tips och knep för att öka konverteringsgraden.

"Lär dig granska fekjnyheter & alternativa fakta"

Trump var mycket på agendan under 2017. Trump news, alternativa fakta osv blev en vardag. Därför kändes det extra viktigt att göra ett pocastavsnitt där vi faktiskt belyste och utbildade hur man kan granska falska nyheter på nätet så man inte sprider dom vidare. Lika aktuellt idag som då!

"IOT - Vad eller vem är uppkopplad i framtiden?"

Ett intressant möte med Specialelektronik som visade upp sin integrerade kontor där det mesta var uppkopplat. Vi pratade även om Cecilias inopererade chip och hur den uppkopplade människa kommer att fungera i framtiden.

"Så bygger du ditt perfekta digitala ekosystem"

Vad är egentligen ett digitalt ekosystem? Jo när alla dina digitala kanaler samverkar och skapar ännu mer kraft tillsammans. Hur gör man då detta? Genom att lyssna på detta avsnittet såklart:

"Så blir du ett proffs på omvärldsbevakning"

Är omvärldsbevakning bara för stora varumärken eller finns det en nytta även för mindre? Vi träffade Sofie på Meltwater som är experter på detta och berättade hur man gör för att omvärldsbevaka sitt varumärke på bästa sätt.

"ICA om tårtkaoset"

Att bjuda på tårta är svårare än vad man kan tro. Det kan man fråga ICA om, vilket vi gjorde. Vad var det som gjorde att ICA hamnade i ett stort viralt tårtkalas?

"Så blir du ett säkerhetsproffs"

Ooops....så kan det låta när det inte riktigt går som man tänkt. Oftast kommer säkerhet upp på agendan först när något hänt. Vi ville belysa detta genom att intervjua en hacker som vet hur man tar sig in i företags digitala inre.

"Så omvärldsbevakar du ljud i sociala medier"

Med poddar och YouTube-kanaler som växer, ökar även efterfrågan från företag och varumärken att omvärldsbevaka ljud. Ett företag som lyckas med detta är Signal Signal. Lyssna när vi träffade Tor som berättade hur deras tjänst fungerar.

"Så blir framtiden handel"

Eyetracking kan kännas väldigt "Future" för många. Men ett effektivt sätt att mäta vad som verkligen fungerar i exempelvis en butik. Framförallt är det bra sätt att utveckla och göra den fysiska butiken ännu bättre för att fortsätta ha en chans mot den växande e-handeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *