/ / Nu kan du schemalägga inlägg på Instagram!

Nu kan du schemalägga inlägg på Instagram!

med Inga kommentarer

Schemalägg inlägg på Instagram - Vad är nytt?

Äntligen! Tänkte många när nyheten om att det nu går att schemalägga dina Instagram inlägg via tredjepartsidor som exempelvis Hootsuite och Falcon Social.

Tidigare har du kunnat förbereda dina Instagram poster. Skriva copy, hashtags och bild. Men sedan har du fått manuellt publicera inlägget.
Nu gör man det möjligt för vissa aktörer att använda sig automatisk schemaläggning, vilket du säkert känner igen från Facebook. Du väljer vad och när inlägget ska publiceras, sen sköter verktyget resten.

Facebook har redan en utvecklad plattform för företag. Business Manager exempelvis som låter företag tydligt separera det privata med jobb. Instagram börjar sakta komma i kapp. Med nyheter som att moderera inkommande kommentarer på Instagram även genom Sidhanteraren, en mobil version av business manager. Och nu automatisk schemaläggning av inlägg kan personer faktiskt hantera företagets Instagram konton utan att få inlogget till kontot och på så vis skydda kontot från att ändras, tas bort eller att någon publicerar något i fel flöde.

Schemaläggning Instagram

För er som använt planerings verktyg innan, är det egentligen inte så mycket som ändras förutom att inlägget du planerar i verktyget nu skickas ut automatiskt i flödet.

Så vad är för och nackdelarna med denna nyhet?

 

+ Du behöver inte vara tillgänglig för att publicera dina inlägg. Utan de kan tajmas till den bästa tiden för din målgrupp.

+ Administratörer behöver inte längre ha inlogg och hantera inlägg via Instagramappen. Vilket blir en stor fördel gällande säkerhet

 

 

 

- Tidigare har man kunnat göra en extra koll så stavning varit rätt eller att tajmingen varit perfekt. När man schemalägger så kan man glömma bort det och hinner inte stoppa utskicket i fall något skulle hända

- Mindre koll på när inlägget publiceras och därmed sämre överblick för inkommande kommentarer

För att få tillgång till denna nya funktion måste du ha ett Instagram Businesskonto och ett verktyg från någon av Instagrams partners. 

Schemalägg Instagram Stories

Nu går det även att schemalägga Instagram Stories!

Vi använder i dagsläget Later för att schemalägga vår inlägg på Instagram. Det största fördelen med detta verktyg är deras översikt där man kan se exakt hur flödet kommer att se ut efter man lagt in sina poster. En fantastiskt funktion om man är mån om att hålla en bra röd tråd i sitt flöde!

För att schemalägga sina stories gör du exakt som en vanlig post. Ladd upp din bild. Droppa den i kalendern när du vill att den publiceras. När du sedan för di pushnotis för publicering kan du välja att endera publicera som händelse eller i vanliga flödet!

Instagram stories schemalägg

Tricket här är att inte lägga någon copy utan bara lägga in en anpassad bild efter formatet 16:9 i kalendern.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *