/ / Digitalsnack talar om Facebook på P4 Östergötland

Digitalsnack talar om Facebook på P4 Östergötland

med Inga kommentarer

Digitalsnack Reflx P4 Östergötland Facebook

Den här morgonen besökte Digitalsnack’s Jenni P4 Östergötland tillsammans med Carl Netz från Reflx kommunikation. Morgonens besök handlade om att kommentera det senaste blåsvädret kring Facebook och datalekage. 

Enda sedan incidenten med Cambridge Analytica och Facebook, har sociala medieplattformen och datainsamling omnämnts frekvent i våra nyhetsflöden. Digitalsnacks’s Jenni deltog i morgonprogrammet på P4 Östergötland för att ge klarhet i ämnet. Har vi svenskar varit för naiva och hur försiktiga behöver vi egentligen vara när vi använder Facebook?

Även om användningsområdet i Cambridge-fallet varit osmakligt, ska vi komma ihåg att viss datainsamling faktiskt är till stor fördel för oss användare. Facebook använder till exempel informationen för att filtrera innehållet i våra flöden till vår fördel, förklarar Jenni Laapotti på Digitalsnack

Till radioklippet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *