/ / Hurra! Digitalsnack fyller 1 år

Hurra! Digitalsnack fyller 1 år

med Inga kommentarer

Digitalsnack - Social Mediebyrå firar ett år!

Tiden går fort när man har roligt sägs det. Idag den 26 april är det exakt ett år sedan vi lanserade Digitalsnack-Social Mediebyrå!

Ett år som varit fyllt med framgångar, utmaningar och väldigt mycket nytt. 

En fantastisk resa där vi fått träffa lokala och drivna företagare till stora internationella företag. Vi har föreläst för tusentals åhörare både i Sverige men också i Finland. 

Vad har varit bäst under året?

Cecilia Victoria Digitalsnack

Det finns så många saker! När vi besökte Åland och var Key note speakers på ett event där. Och Jenni (som är uppvuxen på Åland) kunde berätta och visa runt. Men det starkaste ögonblicken är vårt besök i Malmö och Göteborg för någon vecka sedan. När man får träffa våra lyssnare av podden i "köttvärlden" ta selfies och prata. Det var magsikt, svarar Cecilia

Det bästa har nog varit alla uppdragsresor jag och Cecilia har gjort tillsammans. Vi får träffa många spännande företag på resande fot, men också tid att umgås med varandra. Sen är det ju fantastiskt kul när vi får nya uppdrag tack vare att man tyckt så mycket om vår föreläsning eller vår podd. Det känns som ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Jenni

Digitala nomader

Under 2017 hade vi förutom Digitalsnack-Social Mediebyrå även två andra företag som vi drev parallellt. Så en härlig milstolpe var när vi kunde slå ihop alla tre företag till ett bolag och ett enda varumärke - Digitalsnack i januari 2018. 

2017 blev därför en liten parantes för Digitalsnack och en ny strategi sattes först september 2017 för hur vi skulle jobba i det nya bolaget. Det satte en tydlig väg framåt för början av 2018. Budget sattes för 2018, marknadsplan och säljstrategi. Vi hade knappt börjat året innan marknadsplanen fick förändras, säljstrategin kom aldrig igång tack vare så många nya förfrågningar som kom in och året blev tillräckligt uppbokat redan i mars för att nå årets budgetmål.

 

Det är kul att driva ett nytt företag inom digitala medier. Det förändras konstant och en strategi som gällde för 3 månader sen behöver redan förändras. 

Vårt bolag är snabbrörligt och vi befinner oss där kunden finns. Det enda vi behöver är en dator och wifi. Digitala nomader. I vårt företag finns inget kontor, inga kontorstider men vi har tydliga mål. Vi tror att varje individ har sitt egna sätt att leverera och uppnå målen. 

I höst kommer vi anställa vår första heltidsanställda. En stor milstolpe!

 

Året i siffror

Det är mycket vi hunnit med under ett helt år och dessutom många olika platser vi fått äran att besöka, allt från Karlstad till Malmö och Åland(!).

Postat massvis med innehåll

15 000 st inlägg

Inspirerat och utbildat

50 st föreläsningar, utbildningar och workshops

Hållt följare uppdaterade

30 st poddavsnitt

Guidat små & stora företag

200 st coachingsamtal

Framtiden

Behovet av Sociala Medier kommer fortsätta vara starkt för de företag som vill ha en kostnadseffektiv kanal att kommunicera med sina kunder och följare. 

Men utmaningarna med Sociala medier har aldrig varit så stora. Algoritmer, funktioner och nya kanaler ändras hela tiden. Vilket ställer krav på att företag, kommunikatörer och marknadschefer hänger med. 

Framöver kommer vi satsa mycket på utbildningar med konceptet - Learning by doing. Sociala medier är betydligt lättare i teorin än i parktiken. Därför behöver vi förstå men också våga prova och testa. Så man kan utvärdera vad som fungerar för var och en.

 

Hoppas att vi kommer ses på någon föreläsning, workshop eller utbildning framöver!

 

 

 

För exakt ett år sedan avslöjade vi vår lansering av Digitalsnack-Social Mediebyrå! Här kan du läsa vår allra första artikel om lanseringen. 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *