Så analyserar du data och lyckas bättre i sociala medier


Hur kan data hjälpa mig att nå mitt mål i sociala medier?

Sluta räkna följare varje månad och börja analysera och mät de mål du faktiskt borde fokusera på! Det pratar vi om i det här poddavsnittet där vi får besök av Ann-Sofie (Annsi) Krol som är VD för byBrick Insight. Hon berättar om de vanligaste misstagen företag och organisationer gör när det kommer till mätning och målsättning i sociala medier, och hur du bör tänka för att lyckas på riktigt.

Vad är egentligen data? Data kan enkelt förklaras som information som ännu inte analyserats, exempelvis statistik på Facebook eller Google Analytics: information som samlats in om dina följare och besökare, inlägg, enheter m.m. Här finns massor av information om dina målgrupper, vilket innehåll som fungerar bäst och om din närvaro utvecklas och blir bättre.

Måste jag analysera data? Här finns ett väldigt enkelt svar: Ja! Om du inte analyserar data kan du inte veta exakt vilken aktivitet som ger effekt på dina sociala medier-kanaler. Det finns mycket information att hämta och säkert har du en känsla för vad som fungerar i dagsläget. Men med riktig fakta kan du alltid hänvisa till dessa om du skulle behöva mer resurser för att öka effekten, eller ha uppbackning när någon vill att du delar ett innehåll du vet inte fungerar.

 

3 konkreta tips från Annsi gällande mätning, data och analys:

  • Börja mät. Annars vet du inte om du bli bättre
  • Mät och utvärdera rätt mål
  • Sluta jämför dig med andra

Fler tips samt hur du går till väga kan du höra på i podden!

Om byBrick Insight

byBrick Insight jobbar med analys och insiktsarbete och hjälper företag och organisationer att inte bara samla data utan även att analysera, få fram insikter och aktivera dessa insikter i sin organisation, verksamhetsutveckling och innovationsprocess. byBrick är fullvärdig medlem och del av den internationella styrelsen för AMEC – International Association for the Measurement and Evaluation of Communication.

För mer information gällande data, analys och mätning följ ByBrick i sociala medier!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt släpps den 29 maj med PR-experten Fredrik Pallin!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".


Kommentera