Blogg, sökmotoroptimering och sociala medier- det här behöver du veta


I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast ger vi dig tips på hur du skapar grym copy till din blogg. Vill du fördjupa ditt innehåll och skapa berättande cpoy är just blogg ett bra verktyg. Bloggens innehåll, som blir en källa till dina sociala kanaler, kan du dela till dina sociala medier och därmed skapa ny content på samma gång. Genom att sökmotoroptimera dina blogginlägg möjliggör du för nya potentiella kunder att hitta dig. Men hur skapar man effekt? Vad ska blogginläggen innehålla och hur ska den vara uppbyggd? Vi ger dig tipsen, lyssna på avsnittet nedan!

Digitalsnacks checklista för lockande och läsvärda blogginlägg

I detta avsnitt pratar vi bland annat om checklista vid skapandet av en bra copy. Med hjälp av den skapar du en blogg som ger mer affärsnytta! Här är punkterna du behöver ha koll på:

  • Mål&Syfte
  • Ingress
  • Struktur
  • Kick-ass rubrik
  • Brödtext
  • CTA
  • Sökmotoroptimering

Läs och följ hela listan här!

Varför företag ska ha en blogg. Med en blogg kan du sökmotoroptimera din blogg och dina inlägg för att öka besöken till hemsidan

Lyssna på poddavsnittet här!

 

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Avsnitt 77 av Digitalsnack - podcast släpps den 15 oktober. Då pratar vi om sociala medier och user generated content (UGC) Missa inte det!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss