Därför bör du bry dig om dark social


I avsnitt nummer 66 av Digitalsnack Podcast diskuterar vi dark social, detta fenomen som tar över våra sociala mediekanaler och webbtrafik allt mer. Kort sagt kan man säga att dark social är innehåll som delas i "dolda" eller privata kanaler, t.ex. Facebook Messenger, DM och liknande. Dessa delningar leder ofta till webbtrafik och konverteringar, men eftersom de sker i dolda kanaler kan man inte se varifrån trafiken kommer. I många fall är det frustrerande att inte se vad det är som leder till trafik, men det finns fördelar med dark social! Privata delningar är generellt mer personliga än vanliga inlägg, vilket betyder att personen som delat något redan gjort halva marknadsföringsjobbet!

 

Vad innebär dark social för företag?

I detta avsnitt pratar vi bland annat om:

  • Vad är dark social
  • Skillnaden mellan öppna och stängda kanaler
  • Hur företag kan jobba med dark social
  • Hur man följer upp och mäter dark social

Vill du veta mer om varför du bör bry dig om dark social? Lyssna på poddavsnittet här!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt av Digitalsnack podcast släpps den 19 mars. Då diskuterar vi hur vi människor egentligen påverkas av sociala medier och de för- och nackdelar som finns. Missa inte det avsnittet!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss