Digitalsnack podcast 2017


Tack alla som lyssnat på Digitalsnack podcast under året!

Så börjar slutet av 2017 och ett för oss helt fantastiskt podcast-år ska snart avslutas. Tack till alla som lyssnar, hejar och tipsar, ni är verkligen guld värda!

Hela 22 avsnitt har vi spelat in och släppt under året. Här nedan listar vi de topp tre mest lyssnade avsnitten under året samt alla övriga avsnitt.

Med det önskar vi er en god jul och ett gott nytt fantastiskt podd-år!

Poddtoppen - Plats 1

"Bli ett Facebook-proffs"

I början av 2017 uppdaterades återigen Facebooks algoritm och den organiska räckvidden för företagssidor på Facebook blev ännu lägre än tidigare. Men det finns hjälp att få! Det mest lyssnade poddavsnittet var "Bli ett Facebook-proffs".

Har du missat avsnittet så hittar du det här nedan. Vi kommer också att avslöja att i nästa års första poddavsnitt kommer vi återigen tipsa om hur du blir ett proffs på sociala medier under 2018.

Poddtoppen - Plats 2

"Så får du ditt innehåll att flyga på sociala medier"

Strax innan det var dags för semesterledigt släppte vi avsnittet med Sveriges egna digitala superdiva Frida Boisen. Frida delade med sig hur man skapar innehåll som flyger på sociala medier.

Ett avsnitt maxat med tips och goda insikter hur företag kan jobba med att skapa lite mer buzz kring sitt innehåll. Ni kommer såklart inte gå lottlösa nästa år heller utan vi kommer fortsätta ge tips på hur ni kan skapa innehåll som ger effekt i era kanaler. Bl.a. bjuder Birger&Blom på tips för hur man skapar copy till sociala medier samt hur man skapar delbart innehåll på sociala medier för maximal spridning.

TIPS! Prenumerera gärna på vår podd via Soundcloud, Acast eller Itunes, så missar du aldrig ett avsnitt av Digitalsnack-podden!

Poddtoppen - Plats 3

"Så skapar du rörligt för sociala medier"

Att innehållet skulle vara rörligt i våra social mediekanaler 2017 var det inget snack om. På plats nummer tre finns avsnittet "Så skapar du rörligt för sociala medier".

Nästa år gästas Digitalsnack-podden av Johannes Stålnacke Nero som bl.a. gör video för Ving. Superspännande avsnitt om hur man på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt kan skapa egna videos på sociala medier. Tills dess kan ni lyssna på avsnittet vi gjorde med Tomas Hofflin på Anymotion.

Fler poddavsnitt från 2017

"Så effektiviserar du ditt arbete i sociala medier"

Detta avsnitt nådde nästan pallplats men hamnade på en stark fjärde-plats.

"Så bygger du framtidens marknadsavdelning"

Bokaktuella Karin Zingmark gästade podden i höstas för att ge tips på vad som krävs för att ta sin marknadsavdelning in i framtiden. Läs boken och lyssna på detta poddavsnitt!

"Öka försäljningen med influencer marketing"

Influencers var en av de mest växande marknadsföringstrenderna under 2017. Vi träffade Linda Palmgren för att få tips på hur företag ska göra för att lyckas med sina samarbeten på sociala medier.

"Så lyckas du med dina tävlingar på Facebook"

Årets näst sista avsnitt belyser alla fel många företag tyvärr gör när de anordnar tävlingar i sociala medier. Marlaw reder ut vilka lagar och regler som gäller för tävlingar och vi på Digitalsnack berättar hur Facebooks tävlingspolicy ser ut.

"Instagram Stories VS Snapchat"

I slutet av 2016 växter Snapchat starkt och såg ut att ha en lysande framtid... tills Instagram Stories släpptes och förändrade allt. I detta avsnittet ger vi för- och nackdelar med de båda sociala medierna och tipsar om hur företag kan använda dessa kanaler för att nå sin målgrupp. Vill du ha fler tips på hur du lyckas med Instagram Stories? Läs vårt blogginlägg om "8 Instagram Stories hacks du (kanske) inte visste fanns".

"Nyttja kraften av Pinterest"

I den senaste rapporten av Svenskarna och Internet 2017 var Pinterest med för första gången. Pinterest är en social media-plattform som vi på Digitalsnack använder och gillar mycket! I Sverige är Pinterest ganska litet (lika stort som Twitter) men de som använder det är en målmedveten och köpstark målgrupp. Vill du veta med hur du kan nyttja kraften av Pinterest, lyssna här:

"Så undviker du gråzonen i sociala medier"

Koll på läget? Många har tyvärr inte så bra koll på vad som gäller för lagstiftning och sociala medier, till exempel med alkohol, bilder, samarbeten eller tävlingar. I detta avsnitt träffade vi advokatfirman Marlaw som är experter på marknadsrätt.

"Så mäter du och analyserar dina aktiviteter i sociala medier"

Att mäta är A och O för att utvecklas och bli ännu bättre i sina social medie-kanaler. Sophie Hedestad, som är Head of marketing på Meltwater i Norden, ger oss massor av tips gällande detta.

"ICA om tårtkaoset"

Att bjuda på tårta är svårare än vad man kan tro, det vet ICA mycket om. Vi frågade dem vad det var som gjorde att ICA hamnade i ett stort viralt tårtkalas?

"Så når du ut med din digitala kampanj"

I början av varje år brukar många priser delas ut som belyser bra kommunikation. Vi träffade byrån Bulldozer som belönats ett flertalet gånger för sina kampanjer, och fick svaret på hur man når ut med en kampanj digitalt idag.

"Så ökar du konverteringen på din webb"

Många har som mål att driva trafik till sin webbsida. Men hur gör man rent praktiskt? I detta avsnitt ger Digitalsnacks Jenni sina bästa tips och knep för att öka konverteringsgraden.

"Lär dig granska fekjnyheter & alternativa fakta"

Trump var ofta på agendan under 2017. Trump news, alternativa fakta och liknade blev en del av vardagen. Därför kändes det extra viktigt att göra ett podcastavsnitt där vi faktiskt belyste och utbildade i hur man kan granska falska nyheter på nätet så man inte sprider dem vidare. Lika aktuellt idag som det var då!

"IOT - Vad eller vem är uppkopplad i framtiden?"

Ett intressant möte med Specialelektronik som visade upp sin integrerade kontor där det mesta var uppkopplat. Vi pratade även om Cecilias inopererade chip och hur den uppkopplade människa kommer att fungera i framtiden.

"Så bygger du ditt perfekta digitala ekosystem"

Vad är egentligen ett digitalt ekosystem? Jo, när alla dina digitala kanaler samverkar och skapar ännu mer kraft tillsammans. Hur gör man då detta? Genom att lyssna på detta avsnitt såklart:

"Så blir du ett proffs på omvärldsbevakning"

Är omvärldsbevakning bara för stora varumärken eller finns det en nytta även för mindre? Vi träffade Sofie på Meltwater som är experter på detta och som berättade hur man gör för att omvärldsbevaka sitt varumärke på bästa sätt.

"Så blir du ett säkerhetsproffs"

Ooops... så kan det låta när det inte riktigt går som man tänkt. Oftast kommer säkerhet upp på agendan först när något har hänt. Vi ville belysa detta genom att intervjua en hacker som vet hur man tar sig in i företags digitala inre.

"Så omvärldsbevakar du ljud i sociala medier"

Med poddar och YouTube-kanaler som växer, ökar även efterfrågan från företag och varumärken att omvärldsbevaka ljud. Ett företag som lyckas med detta är Signal Signal. Lyssna på hur det lät när vi träffade Tor som berättade hur deras tjänst fungerar.

"Så blir framtiden handel"

Eyetracking kan kännas väldigt futuristiskt för många men är ett effektivt sätt att mäta vad som verkligen fungerar i exempelvis en butik. Framförallt är det ett bra sätt att utveckla och göra den fysiska butiken ännu bättre för att fortsätta ha en chans mot den växande e-handeln.


Kommentera