Innehåll som ger engagemang på sociala medier


För att lyckas med sin närvaro på sociala medier krävs engagemang. Inte bara från ditt håll, utan framförallt från dina följare. Ett framgångsrikt konto på sociala medier handllar inte om att ha ett hög antal följare. Nej, det är utdaterat. Det handlar om att få tillbaka interaktioner på dina aktiviteter på sociala medier. För att få engagemang på dina poster, stories eller andra sociala medieaktiviteter behöver du skapa innehåll som lockar till engagemang. Hur du gör det- det pratar vi om i dagens avsnitt av Digitalsnack-podden och ger dig 5 strategier som fungerar!

Vad är engagemang på sociala medier?

Ganska ofta slänger vi med ord som kan vara svåra att förstå i praktiken. Engagemang vad är det i sociala medier? Engagemang är all den sammanlagda aktiva interaktionen du skapar i dina kanaler som; gillamarkeringar, kommentarer, klick, delningar, spara, skicka, röstningar, visningar av video mm. Ju fler interaktioner du får av dina följare desto större engagemang får du. Du kan även boosta engagemanget genom att själv vara aktiv i exempelvis kommentarsflödet.

ENGAGERANDE INNEHÅLL

I dagens avsnitt av Digitalsnack podcast pratar vi om:
  • Vad är engagerande innehåll?
  • Varför är det viktigt?
  • Hur bidrar engagerande innehåll till en lyckad närvaro på sociala meider?
  • Så skapar du engagerande innehålll - Vi ger dig 5 olika strategier att använda!

Digitalsnack podcast Sociala medier

LYSSNA PÅ AVSNITTET HÄR!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

 

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss