Hur påverkas vi av sociala medier?


Hur sociala medier påverkar oss och våra beteenden är ett ämne som diskuterats flitigt det senaste året. Skärmtid är ett debatterat ämne och det har kommit många motreaktioner på vårt användande av sociala medier. Är det verkligen farligt? Kan man koppla sociala medier till ökningen av psykiska ohälsa i samhället?

I avsnitt nummer 67 av Digitalsnack Podcast intervjuar vi Mamduh Halawa, författaren till boken Like. Boken beskrivs så här: Hur påverkar sociala medier oss? Vad händer i våra hjärnor och hur påverkar det vårt mående? I LIKE granskas forskning om sociala medier på ett lättillgängligt och objektivt sätt, i syfte att ge dig kunskap om exakt hur dessa medier fungerar, och varför de gör det. Ämnen som biologiska processer som utnyttjas av sociala medier, psykologiska knep inbyggda i applikationerna som manipulerar vår uppmärksamhet, och sociala mediers påverkan på välmående och minne, diskuteras utförligt. Bör vi ha mobiler i skolan? Och kan sociala medier rentav förändra våra hjärnor?

Like har en egen Facebooksida som du hittar här.

Mamduh Halawa: Like, psykologin bakom sociala medier - Digitalsnack social mediebyrå

Är sociala medier bara dåligt eller finns det något positivt?

I detta avsnitt pratar vi bland annat om:

  • Varför det är så lätt att bli beroende av sociala medier
  • Hur vi påverkas av likes och kommentarer
  • Påverkas vi olika av olika sociala medier?
  • Varningssignaler för när ditt social medieanvändande blivit ohållbart

Vill du veta mer om hur sociala medier påverkar oss? Lyssna på poddavsnittet här!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt av Digitalsnack podcast släpps den 2 april. Då svarar vi på Digitalsnack på frågor vi fått in från er läsare och lyssnare! Missa inte det avsnittet.

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss