Så får du ökad synlighet med SMO (social media optimization)


I det här avsnittet av Digitalsnack podcast pratar vi om Social media optimization. SMO, som det även kallas, är ett relativt nytt begrepp inom branschen och handlar kort och gott om hur du sökmotoroptimerar dina sociala kanaler.

Det blir allt vanligare att använda sociala medier för att söka efter information. Detta märks tydligt då YouTube har blivit världens näst största sökmotor. Om du tänker efter, har du säkert letat öppettider till din lokala restaurang genom Facebook, eller kanske letat reseinspiration genom Instagrams platstaggar? Ja, du förstår nog redan nu varför SMO är så viktigt att ha koll på. Därför skapade vi såklart ett poddavsnitt om detta.

Gör dig sökbar med SMO!

I dagens avsnitt av Digitalsnack podcast pratar vi om:

  • Varför SMO är så viktigt
  • Steg för steg hur du kommer igång med din sökmotoroptimering på sociala medier
  • Hur du optimerar din synlighet på sociala medier via sök, profil, hashtags, platser, taggningar och bilder på Sociala medier

Digitalsnack

Lyssna på poddavsnittet här!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss