Så hittar du rätt influencers


I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast fokuserar vi på ett av de ämnen vi får mest frågor om: influencer marketing. Tidigt i somras åkte vi upp till Stockholm för att träffa en riktig expert på området. I avsnittet intervjuar vi Sanna Persson som jobbar som marketing manager på Cure Media. Cure Media är en Influencer Marketing-byrå som hjälper annonsörer världen över att hitta rätt influencers i sociala medier. De har över 10 000 genomförda influencer-samarbeten och hjälper till med idé, koncept, genomförande och uppföljning/rapportering.

Vi vet om att det är många som tycker det är svårt att veta vilken typ av influencers man ska jobba med, och hur man gör för att faktiskt hitta dessa influencers. Det och mycket mer om influencer marketing får du reda på i det här avsnittet!

Cure Media tipsar om hur du hittar rätt influencers

I detta avsnitt pratar vi bland annat om:

  • Hur du hittar influencers från början
  • Vilka nätverk du kan använda för att hitta influencers
  • Hur du gör för att hitta influencers manuellt (när du inte har tillgång till avancerade nätverk eller plattformar)
  • Hur du väljer rätt influencers som passar till era mål
  • Att definiera samarbetet mellan företaget och influencern

 

Vi pratar också om en så kallad influencer plan och varför vi tycker att det är näst intill nödvändigt att ha en utarbetad plan innan man börjar med influencer marketing. Vi har sammanställt våra tankar om planen och några viktiga punkter att ha med i ett blogginlägg, som du kan spara och gå tillbaka till när du börjar jobba med en ny influencer. Du hittar inlägget här.

Cure Media, så hittar du rätt influencers

Lyssna på poddavsnittet här!

 

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt av Digitalsnack - Podcast släpps den 1 oktober. Då pratar vi om hur du skriver copy som ger effekt på sociala medier och bloggar. Missa inte det avsnittet!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss