Så jobbar Volvo Group med sociala medier


I den här veckans avsnitt har vi åkt hela vägen till Göteborg för att intervjua Peter Aspengren, social media manager på Volvo Group. Under koncernen Volvo Group samsas massor med olika varumärken. Totalt är de på 190 marknader (!) globalt och har ca 100 000 medarbetare jorden runt. Det blir mycket fokus på Business to business (B2B) och hur man kan skapa en enhetlig bild utåt för en så stor koncern med massor av varumärken. Vi pratar till exempel om marknadsföring mot företag, hur man rekryterar med hjälp av sociala medier och hur deras kommunikationsavdelning ser ut.

Volvo Groups arbete i sociala medier

I detta avsnitt pratar vi bland annat om:

  • Hur Volvo Group bygger upp sitt varumärke på sociala medier
  • Hur de får sina medarbetare att sprida materialet i deras privata kanaler
  • Hur koncernen Volvo Group jobbar med sina olika varumärken i sociala medier
  • Hur man får en enhetlig bild för hela koncernen med alla varumärken
Cecilia Victoria Kärrberg, Peter Aspengren och Jenni Laapotti - Digitalsnack social mediebyrå

Lyssna på poddavsnittet här!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt av Digitalsnack podcast släpps den 14 maj. Då träffar vi Linda Hörnfeldt @lalinda och pratar om influencer marketing! Missa inte det avsnittet.

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss