Så lyckades YleX få över 60 000 prenumeranter på Youtube

Hur man får fler prenumeranter på YouTube

I detta avsnitt åkte Digitalsnacks Jenni över till Finland för att intervjua Elina Leino från finska YleX! Elina jobbar som social medieansvarig på bolaget. Yle är ett public servicebolag i Finland, så man kan säga att det är den finska motsvarigheten till Sveriges Radio och SVT och just YleX är en av deras kanaler. De använder sig mycket av Youtube och har hela 60 000 prenumeranter! I det här avsnittet pratar vi bland annat om:

  • Varför YleX började med Youtube
  • Hur de fick 60 000 prenumeranter på Youtube
  • Hur de jobbar med Youtube och vilka faktorer som bidragit till deras succé
  • Deras tre bästa tips för hur man kommer igång med Youtube

 

Spana också in vårt poddavsnitt "Så lyckas ditt företag på Youtube". Där intervjuar vi Maria Berghäll om hur företag ska använda Youtube. Ska man ha en egen kanal eller fokusera på samarbeten? Vilket innehåll behöver man skapa?

ylex podd - Digitalsnack social mediebyrå

Vilka är YleX?

Yle är Finlands public servicebolag för radio och TV och visar nyheter, dokumentärer, drama, filmer och diskussionsprogram. YleX är en av deras radiokanaler, men de använder inte enbart radio som medium utan även Youtube. YleX riktar sig till unga personer och har således en yngre målgrupp än många andra radiokanaler.

 

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt släpps den 27 november.

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".