Så lyckas du med sociala medier för B2B


I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast pratar vi om sociala medier för B2B, det vill säga Business to Business. När ditt företag eller din verksamhet inte riktar sig direkt till konsumenter (B2C) utan istället till andra företag, så är strategin för sociala medier annorlunda. Det viktigaste är såklart att veta varför ditt företag är på sociala medier: är ni där för att sälja er produkt eller tjänst, vill ni "bara" bygga varumärke eller vill ni jobba med rekrytering? Det är lätt att hamna i att det enda företaget gör på sociala medier är att återberätta saker: idag var vi på en mässa, igår hade vi en kickoff och liknande. Det är självklart jättebra att vara personlig, men vad ger denna typ av innehåll för nytta till era följare? Lyssna på avsnittet och ta er en funderare över vilken typ av innehåll ni brukar posta!

Digitalsnacks 6 steg för hur du lyckas med B2B

Hur gör man? I detta avsnitt pratar vi bland annat om:

  • Några målsättningar man kan ha för sina sociala medier, t.ex. rekrytering och försäljning
  • Olika målgrupper som passar beroende på vilket mål du har
  • Vilka kanaler som passar för vad
  • Vilken typ av innehåll som är relevant och som du bör fokusera på

Lyssna på poddavsnittet här!

 

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Detta var det sista avsnittet innan vi går på sommaruppehåll. Vi är tillbaka igen i september, då vi pratar om hur man gör för att hitta inspiration till att skapa innehåll för sociala medier dag, efter dag, efter dag... Missa inte det avsnittet.

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss