Så når du Generation Z på sociala medier


I avsnitt 64 av Digitalsnack podcast pratar Jenni och Cecilia om Generation Z, denna omtalade generation som har en helt annan relation till internet och sociala medier är alla tidigare generationer. Man brukar säga att personer födda i mitten av 90-talet och senare tillhör Generation Z. Sociala medier har funnits i större delen av deras liv och har såklart påverkat dem under uppväxten. Därför är de generellt mer kräsna med innehållet på sociala medier och scrollar vidare snabbt om det inte är tillräckligt intressant.

Vilket innehåll gillar Generation Z?

I detta avsnitt pratar vi bland annat om:

  • Vad som utmärker Generation Z och skillnader mot äldre generationer
  • Vilka kanaler de hänger på
  • Vilket innehåll de tycker om och vad som får dem att scrolla vidare direkt
  • Hur du kan anpassa ditt innehåll och din kommunikation efter deras köpbeteenden

Vill du veta hur Generation Z använder sociala medier och hur du ska anpassa din kommunikation för det? Lyssna på poddavsnittet här!

Kommande avsnitt av Digitalsnack – Podcast

Nästa avsnitt släpps den 19 februari. Missa inte det avsnittet!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu ”Den ultimata social media-guiden”.

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss