Så skapar du en kanal på YouTube 📺


Enligt Internetstiftelsen tittar 87% av internetanvändarna på YouTube och kanalen har blivit världens näst största sökmotor. Därför mötte Digitalsnack gänget upp David Jurelius tidigare i år för att prata om hur man lyckas på Youtube. David Jurelius från konsultbyrån Roy har själv stora Youtubekanaler, Fun Fun Function & DevTips med hundratusentals följare där han delar med sig av tekniktips inom Google Analytics.  Kanalen Fun Fun Function uppdaterar han tillsammans med en vän en gång i veckan och livesänder även via Twitch en gång i veckan. Sedan 2015 har David byggt upp stora communityn på Youtube och nu delar han med sig av sina bästa tips för att lyckas på kanalen.

Så kommer du igång med Youtube

I dagens avsnitt av Digitalsnack podcast pratar vi om:

  • Hur går man tillväga
  • Vad man behöver för utrustning
  • Hur du skapar en bra Thumbnail
  • Hur ofta behöver du publicera

David delar dessutom med sig av sina bästa tips för att komma igång med Youtube idag.

 

I avsnittet tipsar Davit om Youtubekanalen Computerphile och FZ.

David Jurelius

Lyssna på poddavsnittet här!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

I nästa avsnitt av Digitalsnack - Podcast kommer vi att prata om SMO som står för Social media optimization, alltså hur dun gör dig sökbar på sociala medier och varför det är så viktigt. Avsnittet släpps den 28 april. Det får du inte missa!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss