Signal Signal omvärldsbevakar ljud i sociala medier


Avsnittets tema: Intervju med Signal Signal som omvärldsbevakar ljud i sociala medier

Poddar och YouTube-kanaler växer så det knakar, men hur kan företag omvärldsbevaka vad som sägs om dem i talad media? Hittills har denna process varit helt manuell men nu har start up-företaget Signal Signal skapat en tjänst som per automatik scannar av Sveriges största poddar, YouTube-kanaler och andra ljudmedia-kanaler.

Vi träffade Signal Signals VD och en av grundarna Tor Rauden Källstigen, för att få en demonstration i hur tjänsten fungerar och vilken nytta företag har av att även omvärldsbevaka omnämningar i ljudmedia. Exempel på företag som idag använder denna tjänst är Bauer Media, Max Hamburgare och Microsoft. De har även samarbetsavtal med andra mediebevakare som Meltwater och Notified.

I september tog Signal Signal in kapital för en internationell expansion. Ett spännande företag att hålla koll på!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

Nästa avsnitt släpps den 28 november. Då kommer vi prata om hur man skapar lagliga tävlingar på sociala medier. Ett måste innan man drar igång kampanjer inför julen! Podden gästas av Advokatbyrån Marlaw.

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att gilla vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på FacebookTwitter eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Mer på temat omvärldsbevakning

Lyssna även på vårt avsnitt med Meltwater "Så blir du ett proffs på Omvärldsbevakning".


One Response

Comments are closed.