4 tricks på Snapchat du måste testa!


En del älskar Snapchat medan andra fortfarande inte förstått grejen riktigt. Hos oss på Digitalsnack går åsikterna isär: vissa har det som favorit medan andra fortfarande blir irriterade över att bilderna och chatten försvinner efter några sekunder. Snapchat är trots allt fortfarande en av de största sociala medie-plattformarna, och under 2018 använde hela 97 % (!) av flickorna i högstadiet Snapchat dagligen.

I det här inlägget tipsar vi om 4 trick för Snapchat. Vissa kanske du redan hade koll på, medan andra kan vara helt nya och vissa har du kanske bara glömt bort.

1. Flera filter i samma snap

Irriterad på att du bara kan använda ett filter? Lugn! Här kommer lösningen: Ta en bild som vanligt (eller spela in en video). Swipa för att addera ett filter. Håll sedan ett finger någonstans på skärmen. Bläddra för att lägga till filter nummer 2. Done! Här har jag lagt på ett vanligt redigeringsfilter och en platstagg.

2. Lås upp fler filter på Snapchat

Du kanske har koll på att det dagligen finns ett antal filter att välja mellan på Snapchat. Dessa byts ut regelbundet, så om du har otur kanske inte just ditt favoritfilter finns när du vill använda det. Nu för tiden är det dock möjligt för både personer och företag att skapa egna filter och ladda upp, så att andra användare kan låsa upp filtren.

Så här gör du: Håll in fingret på skärmen som vanligt när du ska använda ett ansiktsfilter. Bredvid kameraknappen dyker en symbol med ansikten upp (se bild). Tryck på den symbolen och välj sedan vilket filter du vill Låsa upp. Klart att använda!

3. Snapchatkartan: hur kommer man åt den?

På Snapchat finns en kartfunktion som inte bara visar en karta, utan även var dina Snapchat-vänner befinner sig. Om du har en bitmoji kopplad till din Snapchatprofil kommer din bitmoji dyka upp på kartan, och annars syns en enfärgad avatar på platsen där du befinner dig.

För att komma åt kartan sveper du nedåt på skärmen när du är inne i fotoläget. Då kommer du till kartan!

Om du inte vill att andra ska se var du befinner dig kan du välja att aktivera Spökläget. På så sätt kan du se dina vänner på kartan, men de kan inte se dig (så länge du inte väljer att göra din position synlig för vissa utvalda vänner).

 

4. Fler varianter på stickers

Visste du att flera stickers och filter har andra varianter? Om du t.ex. använder stickern för att visa temperatur, kan du byta mellan den som visar grader Celsius till Fahrenheit och väderprognoser.

För att se vilka varianter som finns börjar du med att fästa en sticker som vanligt. Sedan trycker du bara på stickern, så byts den till en annan variant! Detta fungerar bl.a. på temperatur, platstagg och tid.

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss