5 tips för att växa på Instagram

Känns det trögt att få nya följare på Instagram? Kanske känns interaktionen låg eller svårt att konvertera dina följare till webben? Vi har alla mål vi vill uppnå med vår närvaro på sociala medier. Därför ger vi här tre tips på hur ditt konto kan nå ut till fler, konvertera bättre och få bättre engagemang!

1. HELHET

skapa rätt intryck

När man besöker ett konto på Instagram (vilket man faktiskt gör till skillnad från Facebook), kommer personen vilja "känna in" din profil och undra:

 1. Vad är det för typ av konto?
 2. Vem ligger bakom kontot?
 3. Kommer jag uppskatta innehållet?

Du besvarar dessa frågor genom att:

 1. Visa tydligt i "grid" och highlights vad kontot har för tema
 2. Skriv din bio för någon som aldrig hört talas om dig. Vad behöver dom veta?
 3. Hitta en rödtråd vad ditt innehåll kommer handla om. (Tips och tricks, vi på arbetsplatsen, vandringskonto)

 

Instagram feed

2. DELBART INNEHÅLL

skapa värdeskapande innehåll

För att få fler följare och engagemang behöver du skapa innehåll som sprids. Mun-till-mun metoden är en värdefull marknadsföringsmetod som består av personliga rekommendationer. Genom att skapa innehåll som innehåller, Åhhhh, Ohhhh eller Hahaha kommer dina följare att tipsa andra om ditt innehåll. Men de kommer även visa sin uppskattning genom att lämna härliga kommentarer i flödet. Här är tre tips på innehåll som dina följare vill dela

 1. Kunskap som skapar Ahhhh. Exempel
 2. Överraskande som får följarna att säga Ohhh eller Åhhh. Exempel
 3. Glimten i ögat som ger ett fniss eller igenkänningsfaktor.  Exempel

3. SMO

social media optimization

Vi har skapat ett helt poddavsnitt gällande detta ämne för att det är så viktigt! Att vara sökbar är A och O för att hittas av nya följare. På Instagram kan du hittas via:

 1. Hashtags
 2. Geotaggar
 3. Bildanalys
 4. Tips från andra

Välj därför omsorgsfullt ut hashtags som du bör förknippas med. Kolla vad som finns på din platstagg och har du ingen plats för personer att besöka, använd platstaggar i stories för att öka synligheten. Då syns du på den utvalda platsen under 24 timmar. Genom att använda bilder som dina följare brukar uppskatta finns det större chans att dina bilder visas till nya personer i upptäckarflödet. Genom att ha ett tydlig bildspråk missar inte dina följare dina poster i flödet = större engagemang och chans för interaktion.

4. SAMARBETA

tillsammans är vi starka

Flera konton inom inredning är redan duktiga på detta, att credda andra inom samma bransch men kanske med en annan stil. Genom att tipsa om andra ger du mervärde till dina följare, en push för andra entreprenörer och kreatörer och får (säkerligen) en omnämning tillbaka! Om man ger kärlek får man kärlek tillbaka <3. Man kan även köpa utrymme hos etablerade influencers som man skapar ett samarbete med. En väldigt effektiv metod för att nå ut till nya personer.

5. ENGAGEMANG

få dina följare att vilja engagera sig

Genom att skapa engagemang med din följare "kittlar" du algoritmerna och får mer synlighet. Nyttja Intagrams ALLA möjligheter (flödet, IGTV, stories). Här är exempel på Hur du lätt kan skapa engagemang med dina följare:

 • Gör tröskeln låg för interaktion i flödet. "Dubbelklicka på bilden du gillar bäst", "Lämna en emoji med ditt svar", "Gillar du 1,2 eller 3? Rösta!"
 • Använd stickers i stories. Rösta, frågesport eller andra stickers som enkelt kan få tittaren att engagera sig
 • Skapa egna aktiviteter som frågesport, utmaningar eller bingo. Gör det löpande och tagga och utmana dina följare!
 • Låt dina följare berätta vilka dom är
 • Skapa smarta tävlingar som följer regelverket OCH ger nytta.
 • Care management - svara på alla inkommande kommentarer med en motfråga för att skapa en relation
 • Engagera dig i andras konton och innehåll
Bingo Digitalsnack Instagram

Några sista råd på vägen

Att lyckas med Instagram kräver att man sätter en grundläggande strategi med helhetstänk. Att vara närvarande och lägger ner tid för att skapa värdeskapande innehåll. Att skapa innehåll som Du vill posta kommer inte ge rätt effekt. Det finns inga genvägar. Du får kärlek om du ger kärlek!