Dela fler bilder på Instagram


Hur delar man flera bilder på Instagram? Här ger Digitalsnack en steg-för-steg guide hur du gör för att dela flera bilder i ett inlägg!

Undvik collage - Dela flera bilder på Instagram istället

Det är lätt att vilja för mycket på Instagram. Du har flera snygga bilder du vill lägga upp på samma gång och väljer att lägga in dom i ett collage och posta inlägget. Men tänka gärna om!

Instagram är ett ett visuellt medie som används i mobilen. I mobilen blir ytan begränsad vilket innebär att du som postar innehåll behöver ha bilder eller videos som är tydliga.
Undvik därför bilder med många saker i, bilder och videos där det händer mycket eller att göra collage där bilderna blir små och därför svåra att uppfatta.

När vi ser en bild i vårt Instagramflöde skapar vi direkt en känsla för om vi gillar den eller inte. Gör era följare en tjänst och var tydliga! Använd närbilder och ha fokus på det viktiga i bilden, eller använd Instagrams funktion för att dela flera bilder i samma inlägg.

Du kan dela upp till tio bilder och videos i ett inlägg. Man scrollar bland bilderna genom att swipa åt vänster. Enkelt och stilrent! Dessutom öppnar denna funktion upp möjligheten att vara lite mer kreativ genom att skapa bilder som håller ihop eller berättar en historia. Låt era kreativa hjärnor jobba tillsammans med era storytelling-skills så ska nog detta bli hur bra som helst!

Hur skapar du inlägg på Instagram med flera bilder?

1. Uppdatera till den senaste versionen av Instagram.
2. Öppna appen och gör som vanligt när du ska lägga upp ett inlägg (tryck på mittenknappen i appen).
3. I ditt fotoalbum finns tre symboler att välja på: Boomerang, Layout och sist symbolen för att lägga till flera bilder.

4. Välj sedan vilka bilder du vill posta (upp till 10 st)
5. Om du vill ändra ordningen på bilderna gör du det genom att hålla fingret på en bild och sedan flytta den
6. Redigera enskilda bilder genom att klicka på den runda cirkeln längst till vänster
7. Gå sedan vidare och skriv in en text, lägg till en platstagg eller tagga personer i bilderna. Posta när du känner dig klar. Klart!

 

Nyfiken att hur du kan bli ännu bättre på Instagram? Läs gärna vårt blogginlägg "Ta dina Instagram-stories till en ny nivå"!