Dela fler bilder på Instagram

Hur delar man flera bilder på Instagram? Här ger Digitalsnack en steg-för-steg guide hur du gör för att dela flera bilder i ett inlägg!

Undvik collage - Dela flera bilder på Instagram istället

Det är lätt att vilja för mycket på Instagram. Du har flera snygga bilder du vill lägga upp på samma gång och väljer att lägga in dom i ett collage och posta inlägget. Men tänka gärna om!

Instagram är ett ett visuellt medie som används i mobilen. I mobilen blir ytan begränsad vilket innebär att du som postar innehåll behöver ha bilder eller videos som är tydliga.
Undvik därför bilder med många saker i, bilder och videos där det händer mycket eller att göra collage där bilderna blir små och därför svåra att uppfatta.

När vi ser en bild i vårt Instagramflöde skapar vi direkt en känsla för om vi gillar den eller inte. Gör era följare en tjänst och var tydliga! Använd närbilder och ha fokus på det viktiga i bilden, eller använd Instagrams funktion för att dela flera bilder i samma inlägg.

Du kan dela upp till tio bilder och videos i ett inlägg. Man scrollar bland bilderna genom att swipa åt vänster. Enkelt och stilrent! Dessutom öppnar denna funktion upp möjligheten att vara lite mer kreativ genom att skapa bilder som håller ihop eller berättar en historia. Låt era kreativa hjärnor jobba tillsammans med era storytelling-skills så ska nog detta bli hur bra som helst!

Nyfiken att hur du kan bli ännu bättre på Instagram? Läs gärna vårt blogginlägg "Ta dina Instagram-stories till en ny nivå"!

Dela flera bilder Instagram
Dela flera bilder Instagram

Såhär delar du flera inlägg på Instagram!

Kolla så du har den senaste versionen av Instagram-appen installerad. Annars kan vissa funktioner inte fungera optimalt.
För att skapa ett inlägg på Instagram behöver du klicka på + tecknet högst uppe i högra hörnet. (detta kan variera beroende på vilken version, konto eller mobil du använder). För vissa personer finns detta plusset i mitten i menyraden längst nere.
När du klickat på plusset behöver du välja vilken typ av inlägg du vill skapa. instagram har numer många olika format och delar som du kan skapa innehåll för. Men vi vill skapa ett flödesinlägg. Det vill säga ett inlägg som postas i flödet och inte i stories, IG-TV eller Reels.

Välj vilka bilder du vill använda

En vy öppnas upp för att välja dina foton från din bildbank, video eller ta en bild direkt från mobilen. Här beröver du klicka på symbolen för flera bilder. Den finns i det högra hörnet. När du klickat på denna aktiveras funktionen som ger dig möjligheten att välja fler bilder till ditt inlägg. Du kan välja upp till 10 st bilder till din karusell. Men tänk på att de ska ha någon nytta. Bättre att ha färre.

💡Tips! Lägg till en avslutande bild i din karusell som uppmanar att spara inlägget, besöka webbplatsen eller tipsa om inlägget via DM

Dela flera bilder Instagram
Dela flera bilder Instagram

Dela flera bilder Instagram
Dela flera bilder Instagram

Redigera och ordna dina bilder

När du valt dina bilder och gått till nästa steg kan du:

⭐️ Ändra om ordningen

⭐️ Redigera bilderna/videon

⭐️ Kasta bort bilder

Du behövera alltså inte välja bilderna i rätt ordning utan du kan i detta steget ändra om så de kommer i rätt ordning. Du kan också ta bort bilder genom att hålla i bilden med ett finger och dra den uppåt. (i detta fallet på bildbeskrivningen mot ljudsymbolen). Då kommer en symbol för en soptunna dyka fram och du kan redera bilden från din karusell. Du kan också redigera varje enskild bild genom stt klicka längst till vänter på bilden eller videon. Då öppnas den vanliga redigeringsvyn och du kan välja filter, ljusredigering eller omslagsbild för video.

Sen är det bara att posta!

När du redigerat dina bilder färdigt går du vidare till nästa steg. Här skriver du text, lägger till hashtags,lägger till plats mm som vanligt pch publicerar ut i flödet.

Dina följare kommer att tydligt se att din bild har flera bilder och kan swipa för att se alla. I din profil är alla karusell inlägg märkerade i hörnet på bilden så man även där kan se vilka poster som innehåller fler bilder.

Dela flera bilder Instagram
Dela flera bilder Instagram