Instagram ändrar nyhetsflödet


Det finns lika många åsikter om Instagrams nyhetsflöde som det finns användare. Många saknar den kronologiska ordningen där de senaste bilderna visas högst upp.
Kanske är räddningen nära. I ett pressutskick under fredagen meddelade Instagram att man nu förbättrar flödet för att användarna ska uppfatta nya poster bättre.

Här är alla nyheter

New post button – Denna nya funktion ska förbättra upplevelsen genom att du själv väljer när flödet uppdateras, något som skett automatiskt tidigare med massiv kritik som följd. Många gånger har flödet uppdaterats och du har skickats upp till toppen av flödet och då missat nya poster.
Genom att klicka på knappen ”New post” kommer du få allt nytt innehåll som postats i din feed.

Nya poster i topp – Den största kritiken är om den kronologiska ordningen där det varit svårt att hitta nytt innehåll som postats. Instagram ändrar nu algoritmen vilket kommer resultera i att nya poster med större sannolikhet dyker upp högst upp i ditt flöde, så du inte missar något nytt.

När lanseras Instagram det nya flödet?

Har du inte redan fått uppdateringen så kommer den inom kort! Kika gärna i dina uppdateringar om den ligger där och väntar på dig.

Vad betyder detta för företag?

Det är osäkert exakt vad dessa nya förändringar kommer påverka, men funktionen med nya poster kommer definitivt göra det lättare för företag som är aktiva att synas mer i flödet. Precis som tidigare handlar det om att vara konsekvent samt ge ett bra innehåll till sina följare för att de ska fortsätta engagera sig och på så sätt fortsätta se era inlägg.

Fler nya funktioner på Instagram

Den här veckan släppte Instagram även nyheten om hashtags och profillänkar i biografin. Detta betyder att om du använder # eller @ i din bio så kommer dessa vara klickbara och leda till just det flödet med hashtags eller till en annan profil.

Framtiden och Instagram

Instagram har flaggat för att de kommer att lansera flera nyheter för att förbättra flödet så håll koll här på bloggen för mer information!


3 Responses

Kommentera