Instagram Checkout introduceras på marknaden


Den 19 mars introducerade Instagram den nya funktionen Checkout. Med Checkout kan du köpa en produkt direkt i Instagram, utan att att lämna appen. Tidigare har man skickats vidare till företagets egen webbshop när man klickat på en produkttagg. Nu i början finns Checkout bara tillgängligt på ett begränsat antal företags sidor, men Instagram själva har sagt att funktionen kommer introduceras för fler företag framöver. All information är hämtad direkt från Instagram själva.

Hur fungerar Instagram Checkout?

När du trycker på en produkttagg i ett inlägg eller en video brukar du i vanliga fall slussas vidare till företagets webbshop. Nu kommer du se alternativet "Checkout on Instagram". I detta steg kan du också välja vilken färg och storlek du vill ha, direkt i appen! När du klickat på Checkout on Instagram kommer de vanliga stegen som du går igenom vid ett internetköp: betalning, leverans och kontaktuppgift.

Du kan sedan följa din order direkt i Instagramappen och få notiser för när ordern levererats.

Vilka fördelar finns det?

Gemensamt för alla appar är att ju färre klick, desto lättare är den att använda. Som det är idag slussas vi vidare från appen till olika hemsidor och webbutiker, vilket är ett extra steg för att genomföra ett köp.

"Jag tror att tanken är bra, eftersom det gör det mer bekvämt och enkelt att shoppa direkt i Instagram-appen. Dock är det nog få som kommer våga genomföra köp direkt i appen, eftersom vi är oroliga över vart våra uppgifter hamnar. Överlag är jag tveksamt positiv: intresserad, men inte helt övertygad", säger Amanda på Digitalsnack

 

Vilka företag har Instagram Checkout?

I dagsläget är det ett begränsat antal företag som har tillgång till funktionen Checkout, och den är än så länge bara tillgänglig i USA. Funktionen rullas ut under de kommande veckorna och framöver kommer den komma till ännu fler företag.

Dessa företag är de första som har funktionen: 

Adidas @adidaswomen & @adidasoriginals
Anastasia Beverly Hills @anastasiabeverlyhills
Balmain @balmain
Burberry @burberry
ColourPop @colourpopcosmetics
Dior @dior
H&M @hm
Huda Beauty @hudabeautyshop
KKW @kkwbeauty
Kylie Cosmetics @kyliecosmetics
MAC Cosmetics @maccosmetics
Michael Kors @michaelkors
NARS @narsissist
Nike @niketraining & @nikewomen
NYX Cosmetics @nyxcosmetics
Oscar de la Renta @oscardelarenta
Ouai Hair @theouai
Outdoor Voices @outdoorvoices
Prada @prada
Revolve @revolve
Uniqlo @uniqlo
Warby Parker @warbyparker
Zara @zara

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss