Nu kan du schemalägga inlägg på Instagram!


Schemalägg inlägg på Instagram - vad är nytt?

Äntligen! tänkte många när de slogs av nyheten att det nu går att schemalägga Instagram-inlägg via tredjepartsidor som exempelvis Hootsuite och Falcon Social.

Tidigare har du kunnat förbereda dina Instagram-poster genom att skriva copy, hashtags och bild. Men sedan har du fått manuellt publicera inlägget.
Nu gör man det möjligt för vissa aktörer att använda sig automatisk schemaläggning, vilket du säkert känner igen från Facebook. Du väljer vad och när inlägget ska publiceras, sen sköter verktyget resten.

Facebook har redan en utvecklad plattform för företag som heter Business Manager och som låter företag tydligt separera det privata från jobb. Instagram börjar sakta komma i kapp med nyheter som att moderera inkommande kommentarer på Instagram även genom Facebooks Sidhanteraren, en mobil version av business manager. Nu när automatisk schemaläggning av inlägg är möjligt kan personer faktiskt hantera företagets Instagram-konton utan att få inloggningsuppgifter till kontot. På så vis skyddas kontot från att ändras, tas bort eller att någon publicerar något i fel flöde.

Schemaläggning Instagram

För er som använt planeringsverktyg innan är det egentligen inte så mycket som ändras förutom att inlägget du planerat i verktyget numera skickas ut i flödet automatiskt.

Så vad är för- och nackdelarna med denna nyhet?

 

+ Du behöver inte vara tillgänglig för att publicera dina inlägg. De kan tajmas med den tid som passar bäst för din målgrupp

+ Administratörer behöver inte längre ha inlogg och hantera inlägg via Instagramappen. Detta blir en stor fördel när det gäller säkerhet

 

 

 

- Tidigare har man kunnat göra en extrakoll så att stavning varit rätt eller att tajmingen varit perfekt. När man schemalägger så kan man glömma bort det och hinner inte stoppa utskicket i fall något skulle hända

- Mindre koll på när inlägget publiceras och därmed sämre överblick över inkommande kommentarer

För att få tillgång till denna nya funktion måste du ha ett Instagram Businesskonto och ett verktyg från någon av Instagrams partners. 

Schemalägg Instagram Stories

Nu går det även att schemalägga Instagram Stories!

Vi använder i dagsläget Later för att schemalägga våra inlägg på Instagram. Den största fördelen med detta verktyg är deras översikt där man kan se exakt hur flödet kommer att se ut efter man lagt in sina poster. En fantastiskt funktion om man är mån om att ha en röd tråd i sitt flöde!

För att schemalägga dina Stories gör du exakt som när du schemalägger en vanlig post. Ladda upp din bild och droppa den i kalendern när du vill att den ska publiceras. När du sedan får en pushnotis för publicering kan du välja att publicera antingen som händelse eller i det vanliga flödet!

Instagram stories schemalägg

Tricket här är att inte lägga någon copy utan bara lägga in en bild anpassad efter formatet 16:9 i kalendern.