Nyhet – Scanna namntagg på Instagram


Följ varandra genom att scanna en namntagg på Instagram!

Instagram har nu (åter igen) kopierat Snapchats lösning med QR-koder för att personer ska kunna hitta varandras konton lättare.

Tidigare har personen fått söka på namnet för att hitta profilen och därefter följa kontot. Med Instagrams nya funktion - som du når via din profil och symbolen instagram-nametag-scan

- kan du scanna profilen och direkt få upp alternativet att följa personen eller företaget. Du kan även se om ni redan följer varandra.

Name-tag eller Namntagg, som det heter i appen på svenska, kan du även styla för att passa din look. Det finns tre olika designförslag att välja bland: färg, emoji och selfie.

Här nedan visar vi de olika förslagen och hur man kan variera dem.

 

Vad är fördelarna?

Största fördelen med denna funktion är att man dels kan använda sig av denna bild, printscreena och lägga upp där man vill marknadsföra att följa kontot på Instagram. Detta kan vara bra på exempelvis visitkort, sociala medier och presentationer.

Det andra är enkelheten med att bara kunna visa sin namntagg för någon som sedan scannar. Det är extra fördelaktigt om man har ett krångligt namn som många har svårt att stava och hitta till. Det blir dessutom mer av en social aktivitet runt det, då man kanske direkt ser att en person redan följer den andra. Dock kan det bli svårt för dem som haft det som artighetsfras innan: "Kul jag börjar följa dig nu", det blir tydligt om personen verkligen följer dig när man scannar namntaggen. På gott och ont 🙂

Har ni hunnit testa denna funktion än?

 

När du öppnar namntagg-funktionen för första gången visar den emojis. Detta är det mest lekfulla då du själv kan välja vilken emoji som passar just dig! Genom att klicka en gång på skärmen kommer alla emojis upp och du kan bläddra och välja bland dem.

Vill du byta design klickar du på knappen "emoji" högst upp i mitten för att byta till de något av de andra två designalternativen.

Du kan även dela din namntagg genom att använda delningsfunktionen högst upp i högra hörnet.

Längst ner finns en kamerasymbol och texten "Skanna en namntagg". Denna använder du för att skanna andras profiler som du vill börja följa!

 

Väljer du att ha en färgdesign kan du välja mellan 5 olika förvalda färgkombinationer. Byt färg genom att klicka på skärmen.

 

Den sista designen för din namntagg är den mest personliga och känns igen från Snapchat där man kan lägga in en selfie på sig själv. Perfekt för de som är starkt förknippade med sitt varumärke och företag eller för influencers. För större företag och varumärken rekommenderar vi att använda något av de andra alternativen.


Kommentera