Så växlar du till ett professionellt konto på Instagram


Är du företagare eller kreatör och vill få ut så mycket som möjligt av ditt Instagram-konto? Då bör du växla ditt konto till ett professionellt företagskonto eller ett kreatörskonto. Här berättar vi hur du gör!

Innan du växlar ditt Instagram-konto till ett professionellt konto rekommenderar vi att du lär dig skillnaderna mellan ett privat konto, ett företagskonto och ett kreatörskonto. Lär vår guide om det här.

Steg för steg guide – Växla till professionellt konto på Instagram

Du kan enkelt växla över till ett professionellt Instagram-konto med några få inställningsändringar:

  1. Gå till din profil i Instagram-appen och klicka på menyn Meny Instagram (tre strecken högst upp till höger)
  2. Klicka på Inställningar Instagram inställningar (kugghjulet)
  3. Klicka på Konto för att komma åt dina kontoinställningar
  4. Klicka på Växla till professionellt konto som du hittar längst ner i menyn (för de som redan har ett professionellt konto finns möjligheten att växla över till kreatörs- eller privat konto).
  5. Här väljer du om du om du vill skapa ett professionellt konto för kreatörer eller för företag. Läs om skillnaden mellan privat-, professionellt- och kreatörskonto här.
  6. Fyll i dina uppgifter.
    - Som kreatör behöver du endast välja vilken passande kategori du tillhör.
    - Som Företag kommer du utöver det även behöva fylla i adress och kontaktuppgifter samt koppla din Instagramprofil med en Facebook-sida du har tillgång till så att du får möjlighet att annonsera.

Du kan när som helst välja att växla tillbaka ditt konto till ett privat konto om du skulle ångra dig.

Växla konto på Instagram

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss