Skapa Instagram Reels med 3 enkla steg


Reels är Instagrams utmanare till TikTok. Än har inte så många användare kommit igång och skapat innehåll på Reels. Därför har vi skapat detta blogginlägget så du kan komma igång att skapa innehåll med Reels i 3 enkla steg!   

Vill du veta mer om Reels? Kolla vår ultimata guide om Reels med allt du behöver veta.

Såhär skapar du innehåll i Instagram Reels med bara tre steg!

 

SKAPA INSTAGRAM REELS STEG #1

Välj ljus, hastighet, effekter och timer

För att komma till Reels öppnar du din Instagram app. Instagram har precis som IG-TV valt att integrera Reels i Instagram appen. Öppna Instagram stories och välj därefter Reels i rullmenyn bredvid Live och händelser.

 

Ljud
Innan du börjar filma kan du söka och välja musik från Instagrams musikbibliotek. (Denna funktionen är inte tillgänglig för alla dock). Om du tidigare använt TikTok kommer du känna igen funktionen "Use Audio" vilket betyder att andra kan välja att spela in sin Reels med den musik du valt. Smidigt sätt för att slippa söka själv efter en låt eller en specifik del av en låt. Med Reels kan du välja ut vilken del av låten du vill använda för din 15 sekunder video.

Hastighet
Med denna funktionen kan du välja att snabba på delar av din video eller skapa slow motion delar.

Effekter
Här kan du välja bland många olika effekter och filter. Allt från enklare filter med glitter, till drömmiga bakgrunder och interaktiva funktioner. Lek, testa och klicka runt för att hitta din favorit! När du valt ett filter eller effekt som passar dig, ditt varumärke eller företag kan du välja att spara effekten för att använda igen nästa gång, så du skapar en igenkänningsfaktor

Timer
Ställ in en timer för att kunna spela in din video handsfree. Kanske vill du dansa eller göra någonting en bit från kameran. Ställ in timern på önskat läge så räknar den ner innan den startar att spela in.

 

 

SKAPA INSTAGRAM REELS STEG #2

Dags att skapa din video!

När du är nöjd med dina inställningar är det dags att börja spela in din video. Detta gör du precis som med sina Instagram Stories genom att hålla inne inspelningsknappen (om du har ställt in timern så räcker det att klicka en gång på inspelningsknappen så börjar den att räkna ner). Så länge du håller inne knappen kommer du filma. Släpper du inspelningsknappen så kommer din video att stanna, men inte avslutas som med en Stories. Du kan alltså fortsätta filma någonting annat fast i samma video. Denna funktionen gör det möjligt att experimentera med din video.

SKAPA INSTAGRAM REELS STEG #3

Dags att dela

När du är nöjd med din video går du till nästa steg. Detta känner du säkert igen från dina Instagram stories. Här kan du lägga till text, GIF och använda ritverktyget. Sista steget väljer du omslag till din Reels, välj en ram från din video eller ladda upp ett cover från ditt befintliga galleri på telefonen. Du kan också välja att dela din Reels i ditt flöde på Instagram samt som en händelse/story för att få dina följare att upptäcka ditt nya content! Klicka på dela så har du postat din första Reels.

Let's be Reels creative!

Gillade du detta blogginlägget och vill ha fler tips inom sociala medier? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! 

När du blir prenumerant får du dessutom Digitalsnacks Ultimata storleksguide för sociala medier.  Perfekt att spara ner på datorn eller skriva ut och ha tillgänglig på kontoret.

 Behöver du professionell hjälp med sociala medier? Skicka en kontaktförfrågan så hör vi av oss!

* anger obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Digitalsnack sparar dina uppgifter för att kontakta dig. Läs mer om vår integritetspolicy och hur vi skyddar och hanterar din information.