Skillnaden mellan företagskonto och privat konto på Instagram


Företagsprofiler för Instagram lanserades under 2016 och gav företag nya möjligheter för att använda plattformen. Den största skillnaden mellan privata konton och företagskonton är att med ett företagskonto får du tillgång till statistik. Här går vi igenom de största skillnaderna mellan privata konton och företagskonton på Instagram!

Hur skapar jag ett företagskonto på Instagram?

Att växla ditt vanliga konto till ett företagskonto är enkelt. Gå in på din profil -> Inställningar -> Konto och väljer Växla till företagskonto. Sedan trycker du på Fortsätt som [ditt företagsnamn]. Nu får du alternativet att lägga till detaljer som kategori och kontaktinformation för ditt företag. Klart! Nu har du en företagsprofil på Instagram.

Du kan också koppla ditt Instagramkonto till ditt företags Facebooksida för att få tillgång till kampanjplanering och korspublicering mellan Facebook och Instagram. Korspublicering är alternativet att publicera samma inlägg från ditt Instagramkonto direkt till ditt Facebookkonto, och vice versa.

Företagskonto vs privat konto

Den största fördelen med att ha ett företagskonto är att du kan se statistik. Statistiken du kan se är Aktivitet, Innehåll och Målgrupp. Under Aktivitet ser du bland annat hur många interaktioner ditt konto haft den senaste tiden, antalet profilbesök och hur många konton som nåtts.Innehåll är kort och gott vilket innehåll du skapat på din Instagram. Här finns inlägg i flödet, Instagram Stories och kampanjer. Under målgrupp kan du se statistik över dina följare. Med denna information kan du både analysera och utvärdera ditt innehåll och på så sätt se vad dina följare och din målgrupp uppskattar för typ av innehåll.

Med ett företagskonto kan du också skapa tydligare Call to action-knappar direkt i din profil. Lägg till kontaktinformation för ditt företag för att de som besöker din profil enkelt ska kunna kontakta dig. Du kan t.ex. lägga till en vägbeskrivning (koordinater på en karta) till ditt företag, en emailadress och ett telefonnummer som ditt företag kan nås på.

Något som är värt att notera är att du inte kan ha en privat profil med ett företagskonto. Om du växlar till företagskonto kommer alla kunna se ditt innehåll.

Vill du lära dig mer om Instagramstatistik för företagskonton? Spana in vår guide Analysera din statistik på Instagram!

Digitalsnack social mediebyrå

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss