Sociala medier under sommaren


Sommaren är här och för många innebär det semestertider. Men hur fungerar det för oss som jobbar med marknadsföring? För dig som sitter ensam på din roll inom företaget? Det här är något vi ofta märker av på sociala medier under sommaren, eftersom många företag har mindre bemanning under sommarmånaderna när de ordinarie anställda går på semester. Så, hur ska man tänka med sin semester och företagets sociala medienärvaro?

Våra 3 bästa tips för sommaren på sociala medier

#1. Planera och schemalägg ditt innehåll

Inom B2B är sommaren ofta något av en lågsäsong, där många är på semester och man prioriterar annat än att köpa in nya tjänster eller verktyg till sitt företag. Med det sagt så behöver ni inte stänga ner er kommunikation helt - när många andra publicerar mindre innehåll har ni en större chans att synas! Publicera lättsamt innehåll som inte kräver så mycket ansträngning, återanvänd något gammalt material som fortfarande är aktuellt och schemalägg ditt innehåll. Genom att schemalägga innehåll i tredjepartsverktyg slipper du publicera innehåll manuellt: det sköts automatiskt. Här har vi ett poddavsnitt där vi går igenom några populära verktyg för schemaläggning av sociala medier.

#2. Våga ta ledigt

Det är lätt att råka smygjobba även när man är ledig och att känna att man måste jobba. Kanske kolla mailen på mobilen eller gå in och "bara" göra det ena eller det andra. Våga vara ledig för att samla energi och hittar ny kraft och inspiration! Lita på dina kollegor eller publicera ett inlägg om att ni går på semesterledigt men är tillbaka ett visst datum. På så sätt förväntar inte följarna sig att se inlägg lika ofta.

#3. Ta in hjälp

Ta in extern hjälp! Antingen i form av en sommarvikarie, sommarjobbare eller en extern part som kan avlasta, t.ex. konsult eller en byrå. Digitalsnack har öppet hela sommaren och sköter våra kunders sociala medier som vanligt med publicering av innehåll, annonskampanjer och kommentarshantering. Behöver du hjälp med dina sociala medier? Kontakta oss här.

Hur gör vi på Digitalsnack i sommar?

Vi har som sagt öppet som vanligt hela sommaren och vårt arbete rullar på som vanligt, med undantag för att vi har färre föreläsningar och workshops än vanligt. Cecilia går på föräldraledighet hela sommaren medan Jenni och Amanda turas om att ha semester. På så sätt är det alltid minst en av oss som jobbar med det dagliga arbetet och som fungerar som kontaktperson. Vi försöker även att förbereda så mycket som möjligt inför sommaren, både när det kampanjer och vanligt innehåll, för att verkligen kunna ta ledigt och koppla av när vi väl har semester. Dessutom har vi tagit in en till anställd som heter Ellinor! Henne får ni en bättre presentation av senare under sommaren.

Kort sagt: bra planering och en extra hjälp som avlastar kommer man långt med.

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss