Ta hand om dina sociala medier i sommar ☀️


Sommaren är här och för många innebär det semestertider. Men hur fungerar det för oss som jobbar med marknadsföring? För dig som sitter ensam på din roll inom företaget? Det här är något vi ofta märker av på sociala medier under sommaren, eftersom många företag har mindre bemanning under sommarmånaderna när de ordinarie anställda går på semester. Så, hur ska man tänka med sin semester och företagets sociala medienärvaro?

Våra 3 bästa tips för sommaren på sociala medier

#1. Planera och schemalägg ditt innehåll

Inom B2B är sommaren ofta något av en lågsäsong, där många är på semester och man prioriterar annat än att köpa in nya tjänster eller verktyg till sitt företag. Med det sagt så behöver ni inte stänga ner er kommunikation helt - när många andra publicerar mindre innehåll har ni en större chans att synas! Publicera lättsamt innehåll som inte kräver så mycket ansträngning, återanvänd något gammalt material som fortfarande är aktuellt och schemalägg ditt innehåll. Genom att schemalägga innehåll i tredjepartsverktyg slipper du publicera innehåll manuellt: det sköts automatiskt. Här har vi ett poddavsnitt där vi går igenom några populära verktyg för schemaläggning av sociala medier.

#2. Anpassa innehållet

Vi förändrar vårt konsumtionsmönster i takt med att graderna stiger. Satsa på lättsmält innehåll till glassen i sommar! Bjud på massor av inspiration, motivation eller snabba tips och tricks. Låt era medarbetare ta plats som bjuder på sina bästa tips, konton att följa eller vad de läser i solstolen.

#3. Personligt

Be era medarbetare dela med sig av vad de gör under sommaren. Skapar en personliga relation och kanske några otippade tips som era följare får ta del av. Kanske delar era följare med sig av sina aktiviteter och nu bygger en närmare relation.

#4. Autosvar

Både på Facebook och Instagram kan du ställa in ett automatiskt svar när du inte har möjlighet att svara direkt. Du kan aktivera det vilken dag eller tid som du önskar. Hänvisa gärna till en FAQ eller annan kontakt om ni tänkt vara borta en längre tid utan möjlighet att svara. Vi rekommenderar såklart att alltid ha en snabb och nära närvaro med sina följare. Men under sommaren har många förståelse att det kan ta längre tid pga semester.

Hur gör vi på Digitalsnack i sommar?

Vi har öppet som vanligt hela sommaren och vårt arbete rullar på som vanligt, med undantag för att vi har färre föreläsningar och workshops än vanligt. Cecilia, Jenni och Sabina turas om att ha semester under juli och augusti. På så sätt är det alltid minst en av oss som jobbar med det dagliga arbetet och som fungerar som kontaktperson. Vi försöker även att förbereda så mycket som möjligt inför sommaren, både när det kampanjer och vanligt innehåll, för att verkligen kunna ta ledigt och koppla av när vi väl har semester.

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss