Sommartips: Våra populäraste tips och trix

På Digitalsnack är det bästa vi vet att bjussa på tips och trix om sociala medier och annonsering. I det här blogginlägget har vi därför samlat alla våra och era favoriter genom tiderna. Så, slå dig ner i en solstol för lite härlig och matnyttig sommarläsning - och lyssning!

Här är Digitalsnacks populäraste tips och trix 👇

Sommarläsning: Tema Instagram

Vill du ta tag i ditt Instagram-game efter semestern? Eller kanske börja skapa Instagram Reels? På vår blogg delar vi hela tiden med oss av tips och trix kring hur man växer och får effekt på Instagram. Här är våra 5 populäraste blogginlägg om just Instagram – kanske kan de hjälpa också dig på vägen!

⭐️ Skillnaden mellan företagskonto, kreatörskonto och privat konto på Instagram: På Instagram kan du ha tre olika typer av konton: konto för företag, kreatörer eller privatpersoner. Det som skiljer sig mellan dessa tre typer av konton är att du får tillgång till olika funktioner som är anpassade efter ditt syfte med att finnas på Instagram. Här går vi igenom hur dessa kontotyper skiljer sig åt.

⭐️ Ultimata guiden till Instagram Reels: Reels är en funktion i Instagram-appen som gör det möjligt att titta på och dela videoklipp som är synkade till musik. I det här blogginlägget berättar vi allt du behöver veta för att komma igång att använda Instagram Reels.

⭐️ Instagrams algoritm – så funkar den: Instagram-algoritmen väcker många frågor, och två av de vanligaste är kanske varför du ser det innehåll du ser och hur får du andra att se ditt innehåll? Här får du ta del av vad Instagram-algoritmen är, hur den arbetar samt hur du lyckas bäst med ditt innehåll. En riktig godispåse helt enkelt!

⭐️ Instagram Reels – 3 steg: Reels är Instagrams utmanare till TikTok. Än har inte så många användare kommit igång och skapat innehåll på Reels. Därför har vi skapat detta blogginlägget så du kan komma igång att skapa innehåll med Reels i 3 enkla steg!

⭐️ Analysera din statistik på Instagram: Om du inte analyserar data vet du inte vad det är som ger effekt på dina sociala medier. Är det en viss typ av bild, en viss typ av text eller kanske en särskild tidpunkt där dina följare är mer engagerade? I den här inläggsserien guidar dig igenom statistikdjungeln. Förhoppningsvis kommer du känna dig lite klokare efter att ha läst den!

Sommarläsning:
Tema annonsering

Kanske är det istället dags att ta din annonsering till nästa nivå? Varför inte börja
med att spana in webinaret som vår Campaign Manager Fanny höll under våren och
sen grotta ner dig ännu mer med ett par grymma blogginlägg fulla med tips och trix!

⭐️ Webinar: Strategin som får dig att lyckas med annonsering 2022
Under en timme delar Digitalsnacks Campaign Manager Fanny Hanngren med sig de viktigaste sakerna för att bygga en framgångsrik strategi för er annonsering i 2022.

⭐️ Hur stor budget bör jag ha när jag annonserar i sociala medier?
En av de vanligaste frågorna som vi brukar få gällande annonsering är - hur stor budget behöver man egentligen?  I det här blogginlägget berättar vi allt ifrån hur Meta Ads Manager räknar ut annonskostnaden, till hur stor budget du bör börja med!

⭐️ Så här kommer du igång med annonsering på TikTok
Med sitt immersiva videoformat i en effektiv kombination med ljud, har TikTok blivit en annonsplattform att räkna med. Men vad behöver du känna till för att komma igång med att skapa annonser på TikTok? Låt oss göra det enkelt för er!

Fler guldkorn på bloggen

⭐️ Allt du behöver veta om #hashtags: Hashtags är verkligen en vattendelare. Å ena sidan finns det mycket som talar för att man faktiskt får mer spridning och högre engagemang på sina inlägg. Å andra sidan kan det upplevas som spammigt och säljigt. I det här blogginlägget ska vi försöka reda ut debatten om hashtags.

⭐️ 7 verktyg du behöver för att jobba med sociala medier: Att jobba med sociala medier kan vara komplext, tidskrävande och svårt att få tiden till att analysera resultatet. Därför delar vi med oss av våra 7 absolut bästa verktyg för att få arbetet i sociala medier att rulla på smidigt!

⭐️ Guide: bästa längden för video på sociala medier 2021: Vid det här laget känns det nästan uttjatat att skriva om vikten av att snabbt fånga människors intresse på sociala medier. Det sägs att vårt attentionspan och minne blir allt kortare. I detta blogginlägg går vi därför igenom den bästa längden för video på sociala medier!

🎙Bästa poddarna 2022

Finns det något så härligt att ligga i en solstol, med hörlurarna i öronen och lyssna på en riktigt bra podd? Här kommer våra och era poddfavoriter fyllda med bra tips och trix:

#1 Så lyckas du med sociala medier 2022
I det här avsnittet ger Cecilia & Jenni dig 6 strategier att jobba utifrån för att maximera effekten av din närvaro på sociala medier under 2022!

#2 Årets viktigaste data
Vad skiljer egentligen de som lyckas med sociala medier med de som inte får sin närvaro att lyfta? Vi listar viktiga punkter att ta med sig in i 2022!

#3 Är det organiska dött?
I detta avsnittet ger Cecilia och Jenni sina bästa argument varför det organiska flödet är viktigt för helhetsstrategin på sociala medier.

#4 Så skapade SCB sin succé
Hur har Statistiska Centralbyrån byggt upp sin strategi och succé på Instagram? Vi gästas av Elma Jakupovic som varit med och tagit fram SCB nya strategi!

#5 Därför ska du satsa på ljudcontent i sociala medier
Ljudet i sociala medier går från ett komplement till att vara den huvudsakliga effekten av innehållet. I veckans podd pratar vi om hur ljudet har tagit över sociala medier!

Sugen på fler tips och trix?
Gå in och följ oss på Instagram!