Inspirerande konton att följa på Instagram


Instagram är ett socialt medie som används för inspiration, både att inspirera andra och själv bli inspirerad. Vi scrollar flödet, kollar Stories, DM:ar våra vänner och sparar inlägg i olika Samlingar. Generellt kan vi säga att de konton som lyckas riktigt bra på Instagram är generösa med att dela med sig av värdefullt innehåll. Det vanligaste är antingen att dela med sig av inspiration (men inte för säljigt) eller kunskap. Eller varför inte både och? Här är sex konton att inspireras av på Instagram!

Konton att inspireras av på Instagram

Inspireras av National Geographic på Instagram
Inspireras av Barebells på Instagram

National Geographic (@natgeo)

Självklart måste det största varumärket på Instagram vara med på den här listan. I slutet av februari passerade de 100 miljoner följare (!) och blev historiska som det första varumärket som passerar denna drömgräns. National Geographic själva säger att en stor anledning till deras succé är att de låter deras 120 olika fotografer ha hand om publiceringen. Inte helt oväntat består majoriteten av National Geographics konto av naturbilder på djur och vackra miljöer.

Barebells Functional Foods (@barebells)

Enhetligt utseende i flödet med gemensamt färgtema men olika produkter. Ungefär så kan man sammanfatta första intrycket av Barebells Instagramkonto. De kör många typer av bakkampanjer där deras följare får komma på egna, nyttiga sötsaker med Barebells produkter. Dessutom har de skapat en receptbank tillsammans med deras följare! Recepten är samlade under hashtagen #barebellskitchen

Inspireras av Livrustkammaren på Instagram
Inspireras av Beardbrand på Instagram
Inspireras av Sand Cloud på Instagram

Livsrustkammaren (@livrustkammaren)

Sveriges äldsta museum kör på ett koncept som är lika klockrent som vågat. Hur kan man göra slottshistoria underhållande? Livrustkammaren har lyckats med det otänkbara: att med humoristisk copy, glimten i ögat och fakta från historien skapa ett Instagramkonto som fångar även den som somnat under historielektionerna i skolan. De följer med i trender på sociala medier och har bl.a. använt hashtagen #stillabetterlovestorythantwilight. En annan favorit är copyn "Det viktigaste i livet är att vara dig själv. Om du inte kan vara en romersk härförare. Var alltid romersk härförare". Eloge!

Beardbrand (@beardbrand)

Ett konto helt dedikerat till skägg men som ändå lyckas ha en stor variation i bildmaterial i flödet. De blandar frågor som engagerar med egna produkter och skägg- & stilinspiration. Målgruppen är väldigt nischad och nördig när det gäller skägg och produkter.

Sand Cloud (@sand_cloud)

En del av intäkterna från de sålda produkterna går direkt till arbete för att bevara det marina livet. De har både ett snyggt konto och snygga höjdpunkter (något vi upptäckte att förvånansvärt få konton har när vi gjorde vårt inlägg 3 sätt att använda Instagram Highlights). Kontot uppmärksammar ett ämne som engagerar mycket bland de som är intresserade av miljöarbete. Sand Cloud jobbar också med IGTV!

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss