Så lyckas Livrustkammaren med sin unika tonalitet i sociala medier


I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast gästas vi av en stor favorit nämligen Livrustkammaren! Cecilia träffade Magdalena Westin Petrovska intendent på Livrustkammaren i Kungliga slottets källare. Hon är en av flera personer som står bakom Livrustkammarens succé i sociala medier.

Livrustkammaren är ett statligt museum som återberättar Sveriges monarkiska historia från Gustav Vasa till nutid. Deras mål med sociala medier är inte "boots-on-ground" undan att vara hela Svenska folkets historiebästis. Genom humor och finess i sin tonalitet skapar Livrustkammaren innehåll som engagerar människor i alla åldrar. Som omvandlat historie-ointresserade till nyfikna historie-upptäckare.

 

Här har vi listat våra största favorit från Livrustkammarens Instagram och Facebook.

Hur jobbar Livrustkammaren med sin tonalitet?

I dagens avsnitt pratar vi om tonalitet och hur Livrustakammaren lyckas skapa intresse genom aktuell och humoristisk copy.

  • Hur tänker Livrustakammaren kring humor och sociala medier?
  • Vart går gränsen och hur balanserar man en humoristisk tonalitet?
  • Hur involverar Livrustakammaren det som är aktuellt för dagen i sin copy?
  • Vilka är Magdalena Westin Petrovskas bästa tips för att lyckas med tonalitet på sociala medier?

Digitalsnack Podcast

Lyssna på poddavsnittet här!

Kommande avsnitt av Digitalsnack - Podcast

I nästa avsnitt av Digitalsnack - Podcast kommer vi prata om medarbetarna som blir företagets stjärnor på sociala medier. Avsnittet släpps den 17 mars, missa inte det!

Har du frågor eller feedback?

Glöm inte att följa vår podd på Soundcloud eller ge en recension på iTunes! Diskutera gärna vidare med oss på Facebook eller Instagram.

Håll dig uppdaterad!

Vill du få de senaste nyheterna inom sociala medier direkt i mailen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du just nu "Den ultimata social media-guiden".

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Vi är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad Värmland, Norrköping Östergötland samt Vimmerby Småland och jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss