Amanda Ahlenius är vår nya Social Media Manager


Säg hej till Amanda, vår nya Social Media Manager!

Den som är riktigt uppmärksam har kanske blivit lite fundersam över vem det är som uppdaterar våra kanaler när Jenni och Cecilia är iväg och föreläser. Nu behöver ni inte längre fundera, för här kommer en lite mer ordentlig presentation. Sedan början av september har vi en ny medarbetare: Amanda Ahlenius, Social Media Manager på Digitalsnack.

Berätta lite om dig själv

Jag heter som sagt Amanda Ahlenius och är (relativt) nyanställd Social Media Manager här på Digitalsnack. Ursprungligen kommer jag från en liten stad i mellersta norrland som heter Härnösand, men sedan tre år tillbaka bor jag i Norrköping där jag pluggat Grafisk design och kommunikation på Linköpings universitet. Trots mina norrländska rötter gillar jag inte kyla, vilket är en bidragande faktor till att jag valt att stanna kvar i Östergötland efter min examen. Jag gillar snabb och tydlig kommunikation, kaffe, Batman och allt som glittrar. 

Amanda Ahlenius Social Media Manager

Vad innebär din roll som Social Media Manager?

Som Social Media Manager är min främsta arbetsuppgift är att sköta våra egna och våra kunders sociala medie-konton. Den innebär att det är jag som gör mycket av de dagliga uppdateringarna, t.ex. att schemalägga inlägg på Instagram och Facebook. Förutom det fungerar jag som lite allt-i-allo. Jag har en bred kompetens inom marknadsföring, vilket jag tror är min främsta styrka. Jag gör allt från att skriva texter och fotografera till att klippa filmer och göra illustrationer, och framför allt är jag alltid sugen på att lära mig mer om följa med i utvecklingen.

För det mesta sitter jag på DoSpace i Norrköping, där man kan hitta mig med minst en kopp kaffe i handen och förmodligen sittandes i en av sofforna. Om du skulle vilja kontakta mig finns jag på alla (ja, alla) sociala medier.

Varför ville du jobba på Digitalsnack?

Jag hade ganska nyss tagit min kandidatexamen när jag såg den här tjänsten. Jag kände att jag ville ha ett jobb där jag fick användning för mina kunskaper inom flera olika områden kopplade till marknadsföring, istället för en specifik roll som till exempel illustratör. Jag tyckte att Social Media Manager lät som en fantastiskt rolig tjänst med möjligheter till både personlig och yrkesmässig utveckling, vilket passar mig perfekt. När jag sedan hade pratat med Jenni och Cecilia första gången kände jag att de verkligen är drivna personer som vill mycket och som har en vision. De är väldigt inspirerande att jobba med, och det är roligt att de vågar satsa i en bransch som förändras så otroligt fort!