Cecilia pratade om Digitalsnacks företagsresa


”Från teknik-ointresserad till att driva ett helt molnbaserat företag”

 

Den 16 maj besökte Cecilia Handelskammaren Värmlands årliga affärsnätverksdagar ”Affärsresan” på Selma Spa i Värmland. Digitalsnack grundades av Cecilia Victoria Kärrberg och Jenni Laapotti 2016 först som podcast och 2017 som social mediebyrå. För Affärsresans 300 deltagare berättade Cecilia om resan från helt ointresserad av teknik och sociala medier till idag.

Det var när jag fick min första iPhone som jag förstod teknik kunde skapa nytta, inte bara vara en teknisk pryl. Men tog därefter ganska många år innan jag förstod hur jag praktsikt skulle nyttja tekniska plattformar och sociala medier till min fördel.

2013 startade Cecilia sitt första företag och blev en av få social mediekonsulter i Sverige vid den tiden.

Tog ca 5 år innan min mamma förstod att det faktiskt var ett riktigt jobb, berättar Cecilia

Idén om en podcast föddes redan 2015 men det var först när Cecilia träffade Jenni, som alla bitar föll på plats. Redan året efter starten var det ett av Sveriges största poddar inom sociala medier och starten av Digitalsnack-Sociala Mediebyrå var ett faktum.

Jenni hade då packat flyttlådorna för att flytta ner till Småland från Värmland vilket innebar att vi behövde driva företaget på distans. Jag hade aldrig hört talas om någon som gjort något liknande. Men tänkte att med dagens teknik så är väl allt möjligt?!

Då de båda grundarna satt på två olika platser i Sverige betydde det att allt kring företaget var tvungen att vara tillgängligt för båda oavsett plats och tid. Det var då Digitalsnack blev ett helt molnbaserat företag.

Vi fick verkligen utmana oss att tänka helt nytt då vi båda var färgade med det typiska företaget. Fasta kontor, fasta arbetstider och ”Dina mamma jobbar inte här lapp”.

Digitalsnack har inget fysiskt kontor vilket gör att allt har placerats i molnet. Inga fasta arbetstider för att tillgodose kundernas behöv av support via sociala medier även obekväma tider och helger. De flesta möten hålls digitalt, flera processer har automatiserats för att kunna effektivisera arbetet.

Digitalsnack Cecilia Victoria Kärrberg

Det har varit en otrolig resa och hade någon sagt till mitt 20 åriga jag, att jag om 10 år skulle driva ett helt molnbaserat företag helt beroende av tekniska lösningar, så hade jag bara skrattat.

Under spåret ”Tekniken enar oss” fanns Cecilia tillsammans med Ove från Apple och pratade om hur olika tekniska lösningar kan förenkla för företag nu och i framtiden.

Cecilia Victoria Kärrberg Digitalsnack Apple