Digitalsnack på Internetdagarna 2019


Det var år 2016 som Jenni Laapotti och Cecilia Victoria Kärrberg träffades. De båda satt i Marknadsföreningens styrelse och Cecilia, som hade bloggat i några år var redo testa något nytt. När de insåg att det saknades en Ho-to-podd inom sociala medier kände de att det hade hittat rätt. Podden blev en av Sveriges största inom sociala medier och den 25 november ska duon hålla ett sociala medie spår på Internetdagarna 2019.

Redan i maj 2016 lanserades det första avsnittet och året därpå hade den spridit sig över hela Sverige. Allt eftersom podden växte, växte även tankarna på att starta en egen sociala medier byrå. Det resulterade i Digitalsnack, Social Mediebyrå. Därefter har det varit en expressresa från att mestadels ha lokala kunder i Värmland till ett helt molnbaserat företag med kunder i Norden.

Internetdagarna 2019

Internetdagarna är en konferens som arrangeras av Internetstiftelsen där människor under två dagar möts för att förnya och fördjupa sina kunskaper om internet och digitaliseringens påverkan på vårt samhälle. Inför Internetdagarna 2019 hade Digitalsnack blivit rekommenderad till Internetstiftelsen vilket resulterade i att sociala mediebyrån kommer att hålla ett helt eget spår under konferensen med temat: Framtidens sociala medier. Med gästtalare och paneldiskussioner kommer duon tackla den stora frågan- Hur ska företag och organisationer tackla framtidens sociala medielandskap?

En resa mot drömmen

Jenni, som har besökt Internetstiftelsens evenemang flertalet gånger under sina år som yrkesverksam, har alltid upplevt Internetstiftelsens arrangemang som matnyttiga och handfasta. Cecilia instämmer och menar att konferensen är en viktig mötesplats för alla som vill lära sig mer om internet. Att som en relativt nystartad byrå få hålla ett spår på Internetdagarna fick Jenni att nypa sig i armen. “Jag trodde nästan inte det var sant, speciellt när vi fick reda på hur de hade hört talas om oss och varför de valde oss.” Cecilia fick samma känslor och menar att Internetdagarna 2019 är en dröm som har gått i uppfyllelse. “En dröm! Mest häftigt för att det var så många som hade rekommenderat oss. Det värmer extra.”

“Jag kände enorm stolthet att ha byggt ett företag och en poddcast som så många där ute verkar uppskatta. När man lever mitt i det hela är det ibland svårt att stanna upp och själv inse hur långt vi har kommit.” - Jenni Laapotti

Internetdagarna 2019

Framtidens sociala medier

Internetdagarna närmar sig med stormsteg och hela byrån är förväntansfulla. Att få möta publiken och poddlyssnare är en fantastisk möjlighet som uppskattas av alla på byrån. “Givetvis ser jag fram emot dagen och alla föreläsare jag kommer få möjlighet att lyssna på. Men jag ser mest fram emot dagarna efter. Jag tänker på alla nya kontakter jag säkert kommer skapa under dagen, all ny kunskap jag kommer att kunna ta med mig och nyttja själv men också för våra kunder, en större erfarenhet rikare och sist och inte minst väntar jag med spänning vad det här kommer innebära för Digitalsnack.” berättar Jenni.

Digitalsnack- Social mediebyrå

Digitalsnacks spår- Framtidens sociala medier, är det populäraste spåret på Internetdagarna 2019. “Det är ett kvitto på att vi gör rätt saker på rätt sätt.” säger Jenni och fortsätter:

“Med över 3 000 personer som varje månad vill lära sig om sociala medier genom vår poddcast, det dubbla i antalet bloggläsare, många coola varumärken som väljer att jobba med oss fortsätter år efter år samt att vi nu lyckats skapa det populäraste spåret på Internetdagarna, det måste väl vara ett tecken på att vi redan är bland de bästa i branschen i Sverige?”

Cecilia menar att Internetdagarna blir en större arena för byrån.

“ Det är en möjlighet för oss att fortsätta bygga på vår dröm och mål.”

Duon sätter nu siktet mot att Digitalsnack social mediebyrå ska bli branschledare i norden.

Följ oss på våra resa till branschledande byrå i norden inom sociala medier

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!