Digitalsnack som huvudföreläsare på Webb Expo


Sociala medier i fokus när Digitalsnack besöker Åland

Nu är det bara några veckor kvar tills Digitalsnack besöker Åland och Ålands Näringslivs Webb Expo. Både Jenni och Cecilia ser fram emot att träffa många Åländska företag men det är lite extra spännande för Jenni som faktiskt är uppväxt på Åland.

Vad är din relation till Åland?

Jag flyttade till Åland från Finland när jag var tre. Så jag har levt hela min barndom, ungdom, och även början av mitt vuxenliv på Åland.

Då känner du till Åland rätt bra, vad tycker du är bäst med Åland?

Det första jag alltid kommer att tänka på är hur fantastiskt fint det är på Åland och hur bortskämd jag varit med den fria tillgången till skärgårdslivet. Det insåg jag egentligen först när jag flyttade till Sverige. Sen så är Ålänningar på något sätt väldigt bra på att tillsammans skapa bra möjligheter för eget företagande, vilket nog är ett måste eftersom det är en ö de bor på.

Vad ser du mest fram emot på Webb Expot?

Jag besöker Åland ofta, men det var länge sen jag levde och jobbade där. Så det ska bli intressant att se hur näringslivet på Åland ser ut idag. Sen är det är alltid extra spännande att föreläsa på hemmaplan, så jag hoppas givetvis på att se en del bekanta ansikten där.

Vad bjuder Digitalsnack på under sitt besök?

Vi har äran att få föreläsa under huvudnumret på eventet. Då ska vi gå igenom vår Digitalsnack-modell. Det är en steg för steg modell för hur du som företag skapar och arbetar med en social mediestrategi som ger effekt. Det är en föreläsning vi kört flera gånger och den har hittills varit väldigt uppskattad tack vare att den innehåller så många konkreta och bra tips. Sen kommer vi även stå för en av de mindre föreläsningarna där vi ger våra 5 bästa tips på hur företag kan arbeta lyckat med Instagram.

 

Vill du snacka sociala medier med Digitalsnack på Webb Expo?

Webb Expo är på Ålands sjöfartsmuseum i Mariehamn, Åland 14 september 14:00-18:00. Det är öppet för alla men riktar sig till småföretag och nyföretagare.

Vad gör man om man vill träffa er efteråt?

Vi finns ju givetvis på sociala medier, där kan man alltid nå oss. Men sen ska vi faktiskt passa på att stanna någon extra dag på Åland. Så det är bara att haffa oss efter föreläsningen, eller kontakta oss innan så kan vi se vad vi kan hitta på.

Läs mer om Ålands Näringslivs Webb Expo och programmet eller föranmäl på Facebook-eventet för Webb Expo