Hur jobbar en social mediebyrå?


Vi på Digitalsnack - social mediebyrå lever som vi lär, det vill säga digitalt. Cecilia bor i Karlstad, Jenni bor i Vimmerby och Amanda bor i Norrköping, vilket gör att vi inte har något fast kontor som vi ses på. Istället sköter vi majoriteten av kommunikationen genom digitala kanaler. En gång i veckan har vi planerat in ett videomöte, och annars hörs vi dagligen via olika chattar och mailkonversationer. Vi försöker också att träffas fysiskt några gånger per månad, både i jobbsyfte men såklart också för att det är trevligt att ses!

En fördel med att vi bor och jobbar på så olika platser i landet är att det är lättare för oss att jobba med kunder i många olika städer. Eftersom vi täcker Värmland, Östergötland och Småland är det (relativt) enkelt för oss att ha kundmöten i alla dessa landskap! Vi vet att mycket kommunikation kan skötas digitalt och att det oftast är mer tidseffektivt än att ha fysiska möten, men det underlättar att vara fysiskt nära när det gäller t.ex. föreläsningar och workshops.

En digital byrå inriktad på sociala medier

Vi är en social mediebyrå som startades av Jenni Laapotti och Cecilia Victoria Kärrberg 2017. Vi ville förändra social mediebranschen. Alla företag har inte resurserna för att anställa en social medie-expert på heltid. Det är där vi kommer in. Genom att ge företag konkreta och lättillgängliga verktyg så minskar vi din arbetstid samtidigt som vi ökar effekten på dina sociala medier. För oss är det väldigt viktigt att kunden själv kan se resultat och följa vårt tankesätt. Därför gör vi alltid månadsrapporter där vi följer upp aktiviteten från föregående månad och visar statistik för den perioden.

Oavsett vad du behöver så erbjuder vi en tjänst som passar just dina behov. Vi ser till att alltid hålla oss uppdaterade på det senaste inom sociala medier, oavsett om det är algoritmförändringar eller nya beteenden hos användarna. Vi tycker också att det är viktigt att skapa ett mervärde för våra följare. Digitalsnacks podcast är ett exempel på detta! Här ger vi handfasta tips och tricks för sociala medier. Avsnitten av Digitalsnacks podcast släpps en gång varannan vecka, missa inte!

Behöver du hjälp med sociala medier?

Vi erbjuder massor av tjänster som hjälper dig utveckla din marknadsföring på sociala medier! Eftersom vi är en social mediebyrå är vårt fokus på just era sociala medie-kanaler. Istället för att sociala medier blir en liten del av en marknadsföringskampanj är det vårt huvudfokus. Vi vet helt enkelt hur långt man kan nå med sociala medier. Några av tjänsterna vi erbjuder är:

Coachning sociala medier

Behöver du extra stöttning eller en hjälpande hand i ditt sociala mediearbete? Med våra coachingsamtal ger vi dig tips om till exempel annonsering på Facebook, kampanjer på Instagram eller generella tips för att förbättra ditt innehåll.

Annonsering sociala medier

Vi utgår från er organiska räckvidd för att se vad just er målgrupp gillar. Tack vare detta kan vi skapa annonser som vi vet fungerar för er målgrupp! Att lära känna målgruppen är viktigt för att lyckas med både sitt innehåll och med sina annonser.

Social media manager

Känner du att tiden inte räcker till för att hålla igång dina kanaler? Med vårt social media manager-paket sköter vi allt åt dig: från att schemalägga Instagram och att annonsera på Facebook till att göra uppföljningar och analyser månadsvis.

 

Förutom dessa har vi även föreläsningar, utbildningar, workshops, nulägesanalyser och annonsering på sociala medier. Vill du veta mer om de olika tjänsterna vi erbjuder? Du hittar dem här!

Hur jobbar en social mediebyrå?