Internetdagarna 2021 – nya regler och vägar till effekt i sociala medier


Internetdagarna

 


Sociala medier - nya regler och vägar till effekt:
så heter årets tema på social mediespåret på Internetdagarna 2021.

För tredje året i rad får vi på Digitalsnack möjligheten att bjuda in till en heldag kring sociala medier under Internetdagarna. Som tidigare år kommer det vara en dag fullspäckad av diskussioner, tips och best practice om hur du anpassar dig till sociala mediers konstanta utveckling. I år får du lära dig mer om hur du tampas med nya regler och vägar för att skapa bäst effekt i sociala medier. För hur sätter man en strategi när man ständigt måste anpassa sig till det föränderliga?

Detta ska vi försöka svara på den 22 november. Boka in redan idag och säkra din biljett!

BOKA DIN PLATS IDAG

 

En miljard data kan inte ha fel - det fungerar på sociala medier

Vad kan man utläsa från 1 miljard interaktioner på Facebook, Instagram och Twitter? Jonas från teknikplattformen Bumblewing visar på skillnader i vad som fungerar för offentliga respektive privata aktörer samt huvudsakliga skillnader mellan hur vi som privatpersoner använder sociala medier jämfört med företag och organisationer. Få ett faktabaserade perspektiv på hur du uppnår influens i sociala medier!

Allt du behöver veta om Schrems II-domen

Från den 16 juli 2020 meddelades den nya Schrems II-domen vilket fått betydande konsekvenser för hur vi i Europa använde amerikanska tjänster för att lagra personuppgifter. Men exakt hur påverkar det? Vad behöver vi göra för att vara lagliga?

Under detta passet gästas vi av advokaten Katarina Ladenfors som reder ut:
- Vad är och betyder Schrems II?
- Hur ska vi förhålla oss till Schrems II domen?
- Steg-för-steg guide för vägledning kring Schrems II

3 tips för att lyckas med annonsering på sociala medier - efter iOS14

Vi har tillgång till ett av världens mest kraftfulla verktyg för annonsering via Facebook Ads Manager. Men hur gör man för att lyckas nå ut på bästa sätt via annonsering? Digitalsnack ger dig 3 tips för att lyckas med annonsering i sociala medier - efter iOS14.

Ljud på! Hur audio blivit den viktigaste komponenten för innehåll i sociala medier

För bara ett par år sedan hade de alla flesta social medieanvändare ljudet av. "Sound on" gifar skapades för att uppmärksamma mottagaren att sätta på ljudet. Men det var då....

En pandemi senare har ljudet fullkomligt exploderat! Anledningen? Vi har spenderat mer tid hemma där "mute" inte behövts lika mycket. En annan är TikToks explosiva spridning av sina TikTok-challenges och ClubHouse som slog ner som en blix från ingenstans. Under detta spåret kommer vi prata mer om ljudets betydelse för att nå ut i sociala medier. Idag och i framtiden.

Influencers - makt, miljoner och möjligheter

Influencers är vår tids nya älsklingar, men också tidernas minst granskade makthavare. Med sin miljonpublik formar de en helt ny generation genom sina Instagram-flöden – och påverkar i allra högsta grad våra köpbeslut.

Men hittills har kunskapen om fenomenet generellt varit låg, vilket har lett till något av ett vilda västern-landskap där det är otydligt vem som tar ansvar för vad. Vad händer när marknaden stabiliserar sig – och vad är värt att satsa på framåt? De prisbelönta Resuméjournalisterna Julia Lundin och Yasmine Winberg guidar dig runt i en värld av möjligheter – men också av halvsanningar, bluffsiffror och smygreklam.

Hur våra hjärnor regerar på interaktion från sociala medier?

Hur svarar hjärnan på sociala situationer på nätet? Vad händer i hjärnan när man är bedömd av andra? Forskningsingenjör Irene Perini delar med sig av sin forskning hur hjärnan påverkas av interaktioner från sociala medier. Men hjälp av magnetkamera har hon kunnat studera hur tonåringars hjärnor triggas av en tumme upp eller en tumme ner.

Så har SCB gjort statistik till en succé på Instagram

Hur skapar man engagemang kring statistik?

Med glimten i ögat gör SCB storytelling av statistik, nära inpå det som människor bryr sig om, kan relatera till och till och med fnissa åt. Ett färgsprakande pass om att välja bort, välja rätt och våga haka på!

Missa inte årets bästa dag kring sociala medier!

Måndagen den 22 november går social mediespåret av stapeln på Internetdagarna 2021. Boka din plats idag.