Möt Sabina – Digitalsnacks ordkonstnär


Sabina Franzén är vår ordfantast från Söderköping som älskar att jobba med kreativa uppgifter. Det bästa hon vet är att få lära sig nya saker och upptäcka världen. Utanför jobbet är hon är sprallig nörd vars vardag kretsar en aning för mycket runt hennes två katter.

Vad är din roll på Digitalsnack och vad innebär det för typ av arbetsuppgifter?
Jag är Social Media Manager på Digitalsnack vilket betyder att jag skapar innehåll till våra egna och våra kunders kanaler samt modererar interaktionen. Jag skriver alltså digital copy till sociala medieposter, blogg och nyhetsbrev. Sedan skapar, bildsätter och redigerar jag material till inläggen. Att jobba som Social Media Manager innebär att man skapar, planerar och utvärderar aktiviteterna som man gör på sociala medier helt enkelt.

Vem är Sabina?

Jag kommer från den lilla smultron staden Söderköping som jag sedan lämnade för studier i Sundsvall. Där tog jag min kandidatexamen på Information & PR-programmet. Idag bor jag med min sambo och våra två katter (Sören och Zelda) i Norrköping, nära till familjen. Fritiden spenderas till konst i olika former, vänner och lite för mycket katt-mys. Det bästa som finns är att resa! Och nej, inte till solen. Utan att resa på riktigt! Se naturen, uppleva kulturarv och äventyra! Lite sådär lagom farligt. Min lite mer nördiga sida får väl erkänna att jag för tillfället har drunknat i en hel del fantasy serier, som His dark materials, Avatar och Grim.

Hur hamnade du i sociala medier branschen?
Om jag ska var helt ärlig så var det inte en självklarhet att jag skulle jobba med sociala medier. Jag var väldigt inställd på en annan riktning i kommunikationsbranschen men efter att ha fått sköta ett företags sociala kanaler fick jag upp ögonen och intresset växte. Det är ju hur kul som helst att få planera, vara kreativ, skriva och publicera.

Vad har du för yrkesmässig bakgrund?
Som typ alla andra läste jag samhällskunskap med inriktning samhällskunskap på gymnasiet. Jag var intresserad av mycket men kunde inte välja så det fick bli det bredaste som infattade så lite matematik som möjligt (Natur, big no no). När studenten närmade sig hade jag gjort en ofantlig mängd test hos SYO:n, men valde då att ta ett arbetsår innan jag hamnade åt lång norrut (För en Söderköpingsbo, som aldrig hört talas om Sundsvall kändes 6 timmar upp i landet som Kiruna). Där levde jag det excellenta studentlivet på lite för mycket falukorv (inte konstigt att man blev vegetarian). Sedan dess har jag arbetar som Social Commerce Manager, Marknadskoordinator och nu Social Media Manager.

Vad är det absolut bästa med sociala medier?
Kreativiteten och yttrandefriheten. Att man får utlopp för sina idéer och att folk kan samlas bakom en viss fråga för att försöka påverka! En underbar möjlighet är vad det är!

Vad är du en stjärna på?
Jag är faktiskt något utav en idéspruta. Får jag släppa loss ordentligt kan det regna idéer! Vissa bra och andra kan man, rättare sagt, bör man ifrågasätta.

Vad har du för favorit app? Du får bara välja 1 favorit!
Så svårt! Står mellan Instagram & Pinterest… Men om jag måste välja får det väl bli Pinterest då. Helt underbart, vad du än behöver så finns det där, snyggt layoutat. Är du som jag, har ett släng av OCD så måste du söka Organisation hacks. Då kommer din själ känna ro i en vecka.

Vad ser du fram emot i rollen på Digitalsnack?
Jag ser fram emot att utvecklas i min yrkesroll, få nya färdigheter och fortsätta skapa härligt innehåll till våra fantastiska kunder.

Vad är det roligast med att jobba på Digitalsnack?
Det roligaste med att jobba på Digitalsnack är att få jobba med sån härlig blandning kunder. Att ena dagen få skriva om vackra ljus till andra dagen få skriva om miljöklasser på byggnader. Dessutom är det en arbetsmiljö som är öppen för idéer, feedback och där vi jobbar i ett härligt och dynamiskt team. Det är fantastiskt att få jobba på en byrå där man ständigt får utvecklas!

Vad har du för favoritcitat?
Jag är ju en ordälskare så citat är ju något som är helt fantastiskt enligt mig. Men tyvärr kan ju babbla hundratals från Disney och Harry Potter och kanske inte så många nödvändiga citat. Men ett citat jag gillar är “It’s important to draw wisdom from many different places”.

Behöver du hjälp med ditt arbete i sociala medier?

Digitalsnack är en social mediebyrå som har heltäckande tjänster för att hjälpa dig att skapa effekt i sociala medier. Vi finns i Karlstad/Värmland, Norrköping/Östergötland samt Vimmerby/Småland. Vi jobbar både digitalt och ute hos kund i hela Sverige, men även i övriga nordiska länder. Kika in vårt tjänsteutbud för att se hur vi skulle kunna hjälpa dig i ditt eller din organisations arbete med digitala och sociala kanaler!

Läs mer om våra tjänster  Kontakta oss