Nätverka digitalt med LinkedIn


Digitalsnacks Cecilia Victoria Kärrberg har blivit intervjuad av Förvaltarforum! I artikeln berättar hon om hur man kan använda LinkedIn för att nätverka digitalt. LinkedIn är ett nätverk som många har konton på, men som relativt få använder aktivt. Därför når de inte heller LinkedIns fulla potential.

”Det finns mycket att vinna på att hoppa på Linkedin-tåget nu, medan många fortfarande testar sig fram och innan det blir för mycket ”brus” av att fler postar inlägg” säger Cecilia Victoria Kärrberg

Våga också acceptera kontaktförfrågningar från personer du inte har träffat förr! I bästa fall visar det sig vara en kontakt du kan ha nytta av, och i värsta fall kan du bara välja att ta bort kontakten. Vad har du att förlora?

Bygg din profil på LinkedIn

Det är viktigt att du har en proffsig profil! Detta behöver inte betyda att du har en stel profilbild tagen mot en kliniskt vit bakgrund, utan det viktiga är att du förmedlar din passion och din kompetens. Våga vara personlig och bjuda på dig själv och din historia, men kom också ihåg att hålla dig till en röd tråd i inläggen och bjuda på ett mervärde för dina kontakter på LinkedIn. I artikeln på Förvaltarforum kan du läsa ännu mer om hur man bäst nätverkar på LinkedIn. Dessutom delar Cecilia med sig av tre tips för hur du lyckas på LinkedIn.

 

Läs hela artikeln om hur du nätverkar digitalt på LinkedIn här!

Vill du grotta ner dig ännu mer i LinkedIn och hur man gör för att lyckas där? Då kan vi tipsa om vårt poddavsnitt med Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn i Norden.