Sociala medierdagen gjorde succé även i Norrköping!


Sociala medierdagen Norrköping

I mars var den första upplagan av Sociala medierdagen och den 18 oktober var det dags igen. Den här gången tog vi oss hela vägen till Norrköping och precis som i Örebro blev detta evenemang slutsålt! Totalt såldes ungefär 80 biljetter. Majoriteten av deltagarna var från närområdet och då främst Norrköping och Linköping. Det fanns även en del deltagare som åkt från städer som ligger längre bort, t ex Örebro. Evenemanget ägde rum i Östsvenska Handelskammarens lokal Kammarforum. De var fantastiska värdar och vi som anordnade kände oss knappt stressade, tack vare att de hade ordnat allt så bra!

Sociala medierdagen Norrköping

Föreläsningar om sociala medier

Upplägget för sociala medierdagen var detsamma som i Örebro - en dag fylld av kunskap, nätverkande och inspiration. Efter ett gemensamt frukostmingel och introduktion från moderator Filip Reineby, inledde Digitalsnacks Jenni och Cecilia med en föreläsning om hur man skapar en social mediestrategi som ger effekt. Därefter föreläste Tina Lindahl om LinkedIn och hur man gör för att komma igång med social selling. Den sista föreläsningen innan lunch var av Elin Häggberg, som pratar om varför och hur man ska använda video på sociala medier. Dagens två sista föreläsningar handlade om influencer marketing. Ulrika Andåker (colorelles) är en riktig veteran i bloggvärlden och föreläste om hur hon som influencer tänker och hur man som företag ska anpassa sina kanaler efter en ständigt föränderlig målgrupp. Sist ut var Nathalie Edström som jobbar som Social media manager på Ideal of Sweden och som pratade om hur influencers varit en nyckel för Ideal of Swedens framgång.

Sociala medierdagen Cecilia

Deltagarna på Sociala medierdagen

Deltagarna kom främst från företag i området runt Norrköping. De flesta har någon typ av kommunikatörs- eller marknadsroll på sitt företag. Responsen efter evenemanget har varit helt fantastisk. Det har synt bland annat på LinkedIn och i en Facebookgrupp för deltagarna, där många skrivit om vad de tog med sig från dagens föreläsningar och nätverkande.

"Kan bara hålla med. Den bästa jag har varit på. Konkreta och bra tips. Över förväntan!" skriver Angelica Vidlund, Content manager på Bixia AB, efter Sociala medierdagen i Norrköping

När blir nästa gång?

Efter två utsålde och väldigt lyckade evenemang kan vi konstatera att sociala medierdagen är en succé. Redan nu är nästa tillfälle inplanerat! Då är det Karlstad som gäller, och det kommer ske under våren 2019. Håll utkik på våra kanaler för att få reda på mer information om det!

Sociala medierdagen Norrköping