Succé för första Sociala Medierdagen


Fullsatt och utsålt på första Sociala Medierdagen!

Digitalsnacks Cecilia hade en gång en dröm. Att en dag arrangera en dag med kunskap inom sociala medier - som inte arrangerades i någon av storstäderna i Sverige. Lyckligtvis fanns det fler som tyckte som hon. Tillsammans med Tina Lindahl och Elin Häggberg skapade hon Sociala Medierdagen. En idé. Tre kvinnor och ett utsålt event på tre månader. Det låter ganska otroligt, men är helt sant!

Hur säljer man ut ett helt nytt event?

Vi visste att målgruppen som skulle vara intresserade av en sådan här dag redan fanns i våra nätverk: lyssnade på vår podd, läste våra bloggar eller på olika sätt hade connectat med oss. Huvudkanalerna för att rikta budskapet var LinkedIn samt att skapa ett event på Facebook där vi och våra vänner bjöd in personer som skulle ha nytta av en dag full av praktisk kunskap inom sociala medier, berättar Cecilia Victoria Åslund

Totalt nådde man ut till nästan 200 000 personer under tre månader och lyckades sälja slut på alla biljetter 2 veckor innan eventet ägde rum.

Kunskap, nätverk och inspiration

Dessa ord var ledmotivet för dagen. Mycket tid lämnades för att alla deltagare skulle ha tid och möjlighet att diskutera och nätverka med varandra.

“Vi fick en skön mix av handgripliga tips, saker man kan omsätta direkt, och success stories för inspiration. Det var bra aktiviteter innan och de ordnade så att vi skulle nätverka med varandra på plats. Vi fick flytta runt mycket mellan olika stolar, så att vi inte gömde oss i vår comfort zone. Det blev ett bra nätverksklimat och öppnade upp hela evenemanget på ett smidigt sätt,” säger Fredrik Holm, som driver Brand New Profile.

När blir nästa Sociala Medierdagen?

“Det har redan kommit förfrågningar om att ta Sociala medierdagen till Västerås, Linköping, Jönköping och Grekland – så vi får se var och när det blir nästa gång. Vi har som ambition att sprida kunskap till flera orter runtom i Sverige och vi hoppas att vi kan komma tillbaka med Sociala medierdagen i Örebro igen!” avslutar Tina Lindahl, som driver Skill X och är en av initiativtagarna

Bilder från eventet tagna av fotografen Pia Gyllin

Sociala Medierdagen
Sociala Medierdagen
Sociala Medierdagen
Sociala Medierdagen

Kommentera